Polarjazz 2016:

Rolig festivalhelg

Over 2.000 mennesker fikk med seg konsertene i Kulturhuset under Polarjazzen.

Longyearbyen storband på scenen i Kulturhuset under Polarjazz 2016.
Publisert

I tillegg kommer konsertene på andre scener i Longyearbyen. På Samefolkets dag, 6. februar, stilte Sofia Jannok i kultursalen i Barentsburg, mens Sondre Lerche hadde intimkonsert i Ny-Ålesund. Sistnevnte har også hatt konserter på hovedscenen og på Ungdomshuset.

Sondre Lerche hadde ei travel langhelg på Svalbard.

Festivalstyret hadde søndag ikke full oversikt over besøkstallet, men søndag, men jazzgeneral Lasse Stener Hansen forteller at det har vært fullt eller bortimot fullt inne på Kulturhuset. Salen har en kapasitet på inntil 600 gjester.

Det betyr i så fall at til sammen mellom 2.000 og 2.500 mennesker har vært på konsert på hovedscenen. Til tross for at Longyearbyen har vært i festivalmodus og med mange, sene kvelder, har det vært relativt rolig.

– Det har bare vært én ordensforstyrrelse natt til lørdag. Det var en overstadig beruset kvinne som var litt aggressiv, men som roet seg. Vi kjørte henne hjem, hvor det var folk som tok seg av henne, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

– Festivalmessig har det vært veldig rolig, sier han.


Fem dager med musikkfestival ble avsluttet søndag med Hekla Stålstrenga på scenen i Kultursalen, men det aller mest jazzete i år var det lokale artister som sto for.

Publikum visste å sette pris på jazztonene som fylte kirkerommet søndag, da Longyearbyen storband under ledelse av Håkon Skog Erlandsen fikk det til å svinge i Svalbard kirke søndag ettermiddag.

Storbandet, som ellers ledes av Hans Gunnar Skreslett feirer ti år i år. Erlandsen understreket underveis at lokalsamfunnet har et storband å være stolt over. De fikk også selskap av Svajazz med Elisabeth Eines i spissen.


Folk har kost seg under festivalen. Tilsammen har det vært 13 konserter i helga. 12 artister har stått på scenene fra torsdag til søndag, mens et mangfold av lokale talenter sørget for god musikk og -stemning i Kulturhuset onsdag kveld.

Mer om konserter og turnéliv på toppen av kloden i Svalbardposten fredag.

Det swinger i kirka: Fullsatt under konserten med Longyearbyen storband, søndag.
Svajazz med gjesteopptreden under konserten i Svalbard kirke, søndag.
Powered by Labrador CMS