Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Røde Robert på NRK

 

Røde Robert på NRK

Se NRK sitt program om Robert Hermansens avgang i Store Norske på nett-TV!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Robert Hermansen gikk av som administrerende direktør i Store Norske 29. februar, etter ni år som toppleder i konsernet. Planen var først at han skulle fortsette i selskapet fram til 1. april neste år, noe som så ble justert til februar. Da fyller han 70. Men så fant han ut at han ville gi seg før, og 1. september var det slutt. Mandag 6. oktober sendte NRK1 et eget program om Robert Hermansen.

Dette skriver NRK selv om programmet:
«Han har hatt kallenavnet Røde Robert i mange år, og det er ikke bare på grunn av hårfargen! Navnet har fulgt han som industrileder i norsk bergverk, både i Sydvaranger, hos LKAB og på Odda Smelteverk. Da Robert Hermansen overtok direktørjobben i Store Norske Spitsbergen Kulkompani på Svalbard, snudde han for første gang kulldrifta på Svalbard til overskudd. Men han vil ikke ta æren for det.
– Det skyldes innsatsen til de beste gruvearbeiderne i verden, sier Røde Robert.
Nå går en av Norges mest avholdte industriledere fra roret. Funksjonærer og gruvearbeidere vil gjerne hylle sin kjære sjef som har stått sammen med dem i tykt og tynt. Vi følger Robert Hermansen de siste dagene på jobb, der flere store overraskelser står for tur.»

Se programmet her!

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!