Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Røde Kors får en halv million

Jørgen Haagensli (t.v.) ble målløs da han fikk nyheten om den halve millionen av Kjell Mork. FOTO: Birger Amundsen

Røde Kors får en halv million

Longyearbyen Røde Kors får en halv million kroner av korkpengepotten. Det avslørte lokalstyreleder Kjell Mork under åpningen av de nye lokalene til sjølageret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det vanket mange gratulasjoner, godord og gaver under torsdagens innvielse av de nye lokalene til Røde Kors. Til stede var blant andre justisminister Knut Storberget, sysselmann Per Sefland og tidligere sysselmann Odd Olsen Ingerø, i tillegg til en rekke personer fra Røde Kors på fastlandet og representanter fra Statsbygg.

Til nytte for flere
Den største overraskelsen og gaven Røde Kors kunne få var nok likevel at deres søknad om korkpenger er innvilget, selv om søknadssummen på 574.000 kroner var blitt noe barbert.
– Vi ble enige i går om at vi ville gi Røde Kors 500.000. Det lå i kortene at de kom til å få tilnærmet det de søkte om da vi økte rammen for korkpengene til 2,4 millioner, sier Kjell Mork.
Det er ennå ikke avgjort hvem andre som skal få korkpenger, men avgjørelsen er rett rundt hjørnet.
– Røde Kors er en verdig mottaker, og det som går til dem vil mange dra nytte av, blant annet gjennom fri bruk av lokalene for andre lag og foreninger, sier administrasjonssjef Sigmund Engdal.

Målløs
Leder for Longyearbyen Røde Kors, Jørgen Haagensli er veldig overrasket over Lokalstyrets avgjørelse.
– Jeg hadde aldri forventet at vi skulle få så mye penger. Nå kan vi ferdigstille lokalet for å kunne ta det skikkelig i bruk. Disse pengene skal ikke gå til redningsutstyr, men til møterommet og kontorene. Dermed tilbakefører vi pengene til andre utenfor Røde Kors, ved at vi åpner for andre foreninger, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!