Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Røde Kors får en halv million

Jørgen Haagensli (t.v.) ble målløs da han fikk nyheten om den halve millionen av Kjell Mork. FOTO: Birger Amundsen

Røde Kors får en halv million

Longyearbyen Røde Kors får en halv million kroner av korkpengepotten. Det avslørte lokalstyreleder Kjell Mork under åpningen av de nye lokalene til sjølageret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det vanket mange gratulasjoner, godord og gaver under torsdagens innvielse av de nye lokalene til Røde Kors. Til stede var blant andre justisminister Knut Storberget, sysselmann Per Sefland og tidligere sysselmann Odd Olsen Ingerø, i tillegg til en rekke personer fra Røde Kors på fastlandet og representanter fra Statsbygg.

Til nytte for flere
Den største overraskelsen og gaven Røde Kors kunne få var nok likevel at deres søknad om korkpenger er innvilget, selv om søknadssummen på 574.000 kroner var blitt noe barbert.
– Vi ble enige i går om at vi ville gi Røde Kors 500.000. Det lå i kortene at de kom til å få tilnærmet det de søkte om da vi økte rammen for korkpengene til 2,4 millioner, sier Kjell Mork.
Det er ennå ikke avgjort hvem andre som skal få korkpenger, men avgjørelsen er rett rundt hjørnet.
– Røde Kors er en verdig mottaker, og det som går til dem vil mange dra nytte av, blant annet gjennom fri bruk av lokalene for andre lag og foreninger, sier administrasjonssjef Sigmund Engdal.

Målløs
Leder for Longyearbyen Røde Kors, Jørgen Haagensli er veldig overrasket over Lokalstyrets avgjørelse.
– Jeg hadde aldri forventet at vi skulle få så mye penger. Nå kan vi ferdigstille lokalet for å kunne ta det skikkelig i bruk. Disse pengene skal ikke gå til redningsutstyr, men til møterommet og kontorene. Dermed tilbakefører vi pengene til andre utenfor Røde Kors, ved at vi åpner for andre foreninger, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!