Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rocket festivalen i gang

Nullskattesnylterne var ett av banda som varmet opp festivalpublikummet torsdag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Rocket festivalen i gang

Torsdag ankom de første rockebandene byen og gav en liten forsmak på hva helga vil bringe.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2009 kl 10:48

Spitsbergen Rock startet med et vorspiel på Svalbar torsdag kveld. Flere av festivalbanda gav publikum en smakebit på hva de har i vente. Først ute var Figur Flint fra Kristiansand og Nullskattesnylterne fra Namsos.

– De første artistene kom med dagflyet torsdag, da hentet vi 30 personer, sier Line Vangen Roksøy som er presseansvarlig for festivalen.

I underkant av 50 personer bestående av artister med ulike former for følge, teknikere og konferansier kommer til festivalen.

Selger billetter

Patrik Jonsson, som er økonomiansvarlig, forteller at tallet på solgte billetter bikket 200 torsdag formiddag.

– Vi solgte 50 billetter fra klokka 11 til klokka 14.30, forteller han.

90 prosent av billettene er festivalpass.

– Jeg tror vi kommer til å selge 150 til i løpet av fredag. Nå er det så tett opp til konsertene at folk fra Longyearbyen også begynner å sikre seg billett, sier Roksøy.

Har skjenkeløyve

Mandag fikk festivalledelsen også løyve til å skjenke alkohol i Endalen, så nå er det meste på plass.

– Er alt under kontroll?

– Jeg mener å tro det. Det dukker sikket opp noe som må ordnes, men folk i Longyearbyen er løsningsorientert og at banda er svært fornøyde med å være her, sier Roksøy.

Starter for fullt

Det er først i dag festivalen starter for fullt. Ingenting fra Sandnes har fått æren av å åpne festivalen. Også Figur Flint, Nullskattesnylterne og Luxus Leverpostei skal spille på henholdsvis Svalbar og Barentz Pub festivalens første dag. På ungdomshuset blir det konsert med punkrockebandet Cyaneed. Lørdagens konserter blir holdt i Endalen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!