Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rocker på nytt sted

Patrik Jonsson (t.v.) og Kristian Arnesen i Spitsbergen Rock setter opp festivaltelt ved Seilforeningen i mai. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Rocker på nytt sted

 Spitsbergen Rock har fylt artistlisten og flyttet til Sjøområdet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2010 kl 09:00

– Det ble svært mye logistikk i fjor. Alt blir mye lettere når vi har festivalteltet nærmere byen, sier Patrik Jonsson som er nestleder i festivalstyret.

I fjor ble festivalen holdt i en rubbhall i Endalen. Der er det ikke mobildekning, og det var tungvint å frakte både publikum og artister dit. Nå har Spitsbergen Rock fått tillatelse til å sette opp et telt ved Seilforeningen i Sjøområdet. De leier et festival­telt fra Tromsø, som rommer opp til 600 personer. Teltet blir festivalarenaen lørdag, mens det skal holdes konserter på Kroa og Svalbar fredag.

– Vi gleder oss. Det blir veldig bra, sier Jonsson.

Stor sjanger

Åtte band er klare for festivalen.

– Skambankt er store, Ingenting kommer tilbake, og så er Kråkesølv på vei oppover, svarer Jonsson på spørsmål om hva han mener er hovedtrekkplasteret under årets festival.

De andre som skal spille er Heroes and zeros, Cyaneed, The Carburetors, Inminor og Jack Dalton. Jonsson forteller at bandene er svært forskjellige. Noen spiller hardrock, andre mer pop, noen går mer over i blues og noen spiller rock’n roll.

– Rock er en stor sjanger, sier han.

Tidligere på året

I tillegg til å endre sted for lørdagskonsertene, har festivalen endret tidspunkt. Festivalen er flyttet fra midten av juni til siste helga i mai.

– I fjor så vi at en del hadde reist fra byen. Både folk fra skolen og Unis. Nå har alle sjansen til å være med, sier Jonsson.

At Unis-studentene fremdeles er i byen, gjør det også enklere å få hjelpere til festivalen.

Les mer om rockefestivalen i ukens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!