Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rocker med korkpenger

Luxus Leverpostei spilte i Endalen under årets rockefestival. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Rocker med korkpenger

Spitsbergen Rock er blant festivalene som har fått en del av korkpengepotten. Rockefestivalen, som ble startet i år, får 60.000 kroner til å arrangere konserter. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.11.2009 kl 12:35

Administrasjonsutvalget har i dag vedtatt å bevilge til sammen drøyt 2,5 millioner kroner til velferds- og kulturformål i Longyearbyen. I tillegg til at den nystartede rockefestivalen Spitsbergen Rock får 60.000 kroner, får Polarjazz 70.000 kroner. Det samme gjør Longyearbyen Bluesklubb, selv om de søkte for sent.  

Mye til ungdom

Kultur- og fritidsforetaket får den største summen, med 620.000 kroner som skal brukes til blant annet Camp Svalbard, Ungdommens kulturmønstring, digitalisering av kino, Sirkus Svalnardo og KunstPause. Svalbard Turn får også en stor del av potten, med 550.000 kroner som skal fordeles på de ulike undergruppene. 

Noen fikk null

Det var kommet inn 45 søknader da fristen gikk ut 1. oktober, i tillegg til søknaden fra Longyearbyen Bluesklubb som kom etter fristen. Av disse er det åtte som ikke har fått noe støtte. Til sammen ble det søkt om nær 7,8 millioner kroner. 

Se hvem som har fått støtte her!

Last ned vedlegg

Korkpenger.pdf

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!