Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rocker med korkpenger

Luxus Leverpostei spilte i Endalen under årets rockefestival. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Rocker med korkpenger

Spitsbergen Rock er blant festivalene som har fått en del av korkpengepotten. Rockefestivalen, som ble startet i år, får 60.000 kroner til å arrangere konserter. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.11.2009 kl 12:35

Administrasjonsutvalget har i dag vedtatt å bevilge til sammen drøyt 2,5 millioner kroner til velferds- og kulturformål i Longyearbyen. I tillegg til at den nystartede rockefestivalen Spitsbergen Rock får 60.000 kroner, får Polarjazz 70.000 kroner. Det samme gjør Longyearbyen Bluesklubb, selv om de søkte for sent.  

Mye til ungdom

Kultur- og fritidsforetaket får den største summen, med 620.000 kroner som skal brukes til blant annet Camp Svalbard, Ungdommens kulturmønstring, digitalisering av kino, Sirkus Svalnardo og KunstPause. Svalbard Turn får også en stor del av potten, med 550.000 kroner som skal fordeles på de ulike undergruppene. 

Noen fikk null

Det var kommet inn 45 søknader da fristen gikk ut 1. oktober, i tillegg til søknaden fra Longyearbyen Bluesklubb som kom etter fristen. Av disse er det åtte som ikke har fått noe støtte. Til sammen ble det søkt om nær 7,8 millioner kroner. 

Se hvem som har fått støtte her!

Last ned vedlegg

Korkpenger.pdf

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!