Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Robert Hermansen går av

Robert Hermansen har vært adm. dir. i Store Norske siden 1999. Før det var han styreformann i 12 år. FOTO: Birger Amundsen

Robert Hermansen går av

Robert Hermansen (68) slutter som administrerende direktør i Store Norske tidlig neste år, men fortsetter i selskapet fram til han pensjonerer seg om halvannet år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi ansetter ny administrerende direktør i Store Norske. Jeg vil være rådgiver og arbeide med prosjekter som ikke har med kulldrift å gjøre, sier adm. dir.Robert Hermansen.
Styret i Store Norske har engasjert konsulentfirmaet Krog & Co AS i Oslo til å finne ny direktør, men har også satt ned et eget utvalg for å vurdere kandidatene. Utvalget består av styreformann Bård Mikkelsen, nestleder Ole Fredrik Hienn og ansattes representant Anita Johansen.
Hermansen ser ikke bort fra at Næringsdepartementet, som eier av Store Norske, også vil ha et ord med i laget.

Ny toppsjef
Ifølge Hermansen kan det være avgjort allerede i november hvem som blir ny toppsjef, og vedkommende kan være på plass innen april neste år. Selv fortsetter han i selskapet fram til han går av med pensjon 1. april 2009.
Hermansen gir klart uttrykk for at det finnes en egnet kandidat til stillingen i selskapet.
– Vedkommende har den kompetanse og holdning som jeg mener både er nødvendig og tilstrekkelig, sier han.
Svalbardposten er kjent med at nåværende viseadministrerende direktør i selskapet, Dag Ivar Brekke, har en høy stjerne hos Hermansen.
– Selvsagt er det ikke jeg som skal ansatte ham, men jeg går ut fra at jeg vil bli konsultert, sier Hermansen.

Store Norske-filial
Selv ønsker Hermansen ikke å bli gående som en syvende far i huset inntil han går av om halvannet år. Derfor flytter han ut av kontorbygningen ved gammelkaia til nye lokaler i ISS-bygningen like i nærheten.
– Jeg er veldig for at jeg slutter den ene dagen og at den nye direktøren begynner den neste. Overgangsperioden må absolutt være så rask som mulig, men avhenger selvsagt av om vedkommende kommer utenfra eller ikke, sier han.
Rundt 20 ansatte følger med på flyttelasset til filialen i ISS-bygget, hvor Hermansen vil lede virksomhet som ikke er knyttet til kulldrifta. Blant annet fastlandsvirksomhet som gullundersøkelsene i indre Finnmark og nikkelundersøkelsene ved Hamn i Senja.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!