Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Robert har solgt hytta

Hytta til tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen har vært til salgs lenge. Denne uken fikk det Eidissen-eide selskapet Isfjord Invest AS nøklene. FOTO: Christopher Engås

Robert har solgt hytta

Benn Eidissen har gjennom Isfjord Eiendom AS overtatt hytta til tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.12.2014 kl 11:33

Det har lenge vært kjent at forretningsmannen Benn Eidissen har vært ute etter å få kjøpt hytta til Robert Hermansen, noen kilometer nordvest for Longyearbyen. Men siden hytter ikke kan kjøpes eller eies av privatpersoner som ikke bor eller har bodd på Svalbard, har han måttet engasjere seg forretningsmessig på øya for å få kjøpt den.

Nå har familien Eidissen opprettet selskapet Isfjord Eiendom AS i Longyearbyen, og det er selskapet som eier hytta.

Sikter mot eiendom

Isfjord Eiendom er heleid av Eidissen Consult AS, og styreleder er 31 år gamle Stig Eidissen som er en av Benn Eidissens fire sønner.

Virksomhetens formål er opplyst å være «tilrettelegging, finansieringsbistand, prosjektledelse og oppfølging av eiendomsprosjekter, investering i fast eiendom samt hva hermed står i forbindelse, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet».

Styreleder Stig Eidissen forteller at det foreløpig ikke er mye aktivitet i selskapet.

– Selskapet er akkurat stiftet, og på nåværende tidspunkt har vi ikke konkrete planer å gå ut med. Men vi er svært begeistret for Svalbard, og vi vil gjerne bidra til utviklingen av samfunnet, sier han.

Isfjord Eiendom har en ansatt i Longyearbyen i en liten deltidsstilling.

Utløsende faktor

Stig Eidissen sier at det alltid har vært snakk om å kjøpe hytta gjennom et av familiens selskaper. Han er også ærlig på at hyttekjøpet var hovedmotivasjonen for å danne selskapet.

– Dette ble den utløsende faktoren for å opprette selskapet akkurat nå. Når vi kommer i gang, så er det innen eiendom vi ønsker å se etter muligheter. Samfunnet i Longyearbyen er i en vanskelig situasjon nå, men vi tror ikke det vil ta lang tid før det kommer seg over denne bøygen, sier han.

– Hvordan skal hytta brukes?

– I første omgang blir den brukt som firmahytte, sier Stig Eidissen.

Vurderer festeretten

Sysselmannen på Svalbard vil ikke kommentere det faktum at et selskap er opprettet her, med hyttekjøp som første formål.

«Sysselmannen har til behandling om det skal gis samtykke til overdragelse av festeretten til denne hytta. Ut over det tilsier hensynet til ei forsvarlig saksbehandling at vi ikke kommenterer saken nærmere før den er endelig avgjort», skriver assisterende sysselmann Jens Olav Sæther i en epost til Svalbardposten.

Snart gjeldfri

Robert Hermansen tok mandag denne uken «avskjed» med hytta si i Bjørndalen. 75-åringen sier det var en gledens stund, men at det samtidig var vemodig.

– Det er en del følelser involvert i hytta, og derfor lot jeg en mekler ta seg av alt som hadde med salget å gjøre, sier Hermansen som fikk 2,5 millioner kroner for hyttekomplekset.

Hermansen ser nå fram til å nå et lenge etterlengtet mål.

– Jeg ble påført en del gjeld på et tidspunkt, og har jobbet knallhardt i et par år for å bli kvitt den. Hyttesalget hjelper meg med dette, slik at jeg i januar endelig er gjeldfri. Det er en stor lettelse, sier Robert Hermansen.

Nøkkelord

Se bildet større

Benn Eidissen er en suksessrik forretningsmann fra Bodø, som nå eier hytta gjennom familieselskapet sitt. Robert Hermansen er glad for å bli gjeldfri. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!