Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Robert» blir på gangen

Bysten av tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen har voldt hodebry for lokale myndigheter. FOTO: Kjersti Elverum Kvile (arkiv)

«Robert» blir på gangen

Bysten av korrupsjonsdømte Robert Hermansen forblir i Næringsbygget inntil Gruve 3-museet står klart.

Han har fått mye av æren for at det fortsatt er kulldrift på Svalbard. Samtidig er han dømt til to års fengsel for grov korrupsjon, tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen.

I 2009 fikk Det Norske Svalbardselskap laget en byste av den elskede og omstridte mannen. Siden da har plasseringen av kunstverket vært en pine for byens myndigheter.

Bysten fikk en midlertidig plassering foran Post- og bankbygget etter avdukingen, kort tid etter ble den flyttet inn i Næringsbygget.

Tirsdag avgjorde lokalstyret, med knappest mulig flertall, at bysten skal stå i Næringsbygget inntil et museum ved Gruve 3 står klart. Dette er i tråd med anbefalingen fra minnesmerkeutvalget.

Mindretallet på sju representanter, ønsket i stedet at bysten skulle plasseres foran Post- og bankbygget inntil gruvemuseet står ferdig.

Byste-saken ble avgjort uten særlig diskusjon, men da lokalstyremøtet ble hevet, kom Odd-Gunnar Brøto Braathen med følgende hjertesukk:

– Jeg håper i alle fall at den som har ansvaret, kan snu ham med ansiktet ut mot gangen, slik at vi kan hilse på ham når vi går ut og inn av Næringsbygget, sa Brøto Braathen, som stemte for å plassere bysten foran Post- og bankbygget.

Les om nettbrett-striden og flere andre saker fra lokalstyremøtet i Svalbardposten fredag.

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!