Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Risikerer dagbøter

Energiverket må hvert år rapportere avfalls- og utslippsmengder. FOTO: Birger Amundsen

Risikerer dagbøter

Longyearbyen energiverk overholdt ikke fristen for å rapportere inn utslipp og avfallsmengder for fjoråret. Klima- og forurensningsdirektoratet truer med dagbøter.

Energiverket må hvert år rapportere inn avfall, utslipp og om de følger utslippsgrensene som Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) har satt.

Fristen for å levere rapport for 2012 gikk ut 1. mars, men tirsdag hadde Klif ennå ikke fått rapporten fra Energiverket. Direktoratet truet derfor med tvangsmulkt på 5.000 kroner per døgn, om rapporten ikke var på plass innen onsdag denne uka.

– Dersom vi ikke mottar rapporten fra dem i løpet av onsdagen, begynner tvangsmulkten å løpe fra torsdag, sier saksbehandler Lars Petter Bingh i Klif.

Allerede 22. januar i år sendte direktoratet ut et standardbrev til 239 rapporteringspliktige virksomheter. 1. mars utløp fristen, og Klif sendte ut en purring uka etterpå. Tidlig denne uka hadde fem virksomheter ennå ikke levert rapport for 2012 – blant dem altså Energiverket i Longyearbyen.

Energisjef i Longyearbyen, Roar Blomstrand, sa tirsdag at de er fullt klar over den manglende innrapporteringen.

– Årsaken er at jeg ikke har hatt den nødvendige påloggingen til systemet der vi innrapporterer utslipp, sier Blomstrand.

Den nye energisjefen startet i høst, og først nå har han fått tilgang til samtlige systemer.

– Vi skal få levert rapporten onsdag, slik at vi overholder fristen, sier energisjefen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!