Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Risikerer dagbøter

Energiverket må hvert år rapportere avfalls- og utslippsmengder. FOTO: Birger Amundsen

Risikerer dagbøter

Longyearbyen energiverk overholdt ikke fristen for å rapportere inn utslipp og avfallsmengder for fjoråret. Klima- og forurensningsdirektoratet truer med dagbøter.

Tekst:

Publisert:

Energiverket må hvert år rapportere inn avfall, utslipp og om de følger utslippsgrensene som Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) har satt.

Fristen for å levere rapport for 2012 gikk ut 1. mars, men tirsdag hadde Klif ennå ikke fått rapporten fra Energiverket. Direktoratet truet derfor med tvangsmulkt på 5.000 kroner per døgn, om rapporten ikke var på plass innen onsdag denne uka.

– Dersom vi ikke mottar rapporten fra dem i løpet av onsdagen, begynner tvangsmulkten å løpe fra torsdag, sier saksbehandler Lars Petter Bingh i Klif.

Allerede 22. januar i år sendte direktoratet ut et standardbrev til 239 rapporteringspliktige virksomheter. 1. mars utløp fristen, og Klif sendte ut en purring uka etterpå. Tidlig denne uka hadde fem virksomheter ennå ikke levert rapport for 2012 – blant dem altså Energiverket i Longyearbyen.

Energisjef i Longyearbyen, Roar Blomstrand, sa tirsdag at de er fullt klar over den manglende innrapporteringen.

– Årsaken er at jeg ikke har hatt den nødvendige påloggingen til systemet der vi innrapporterer utslipp, sier Blomstrand.

Den nye energisjefen startet i høst, og først nå har han fått tilgang til samtlige systemer.

– Vi skal få levert rapporten onsdag, slik at vi overholder fristen, sier energisjefen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!