Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ringte Sysselmannen, utga seg for å være politi og spurte om en gutt var homo: Dømt til fengsel

Mannen ringte 1. januar i fjor Sysselmannen og utga seg for å være politi. For dette, og sju andre forhold, er han idømt 75 dager i fengsel. FOTO: Geir Barstein

Ringte Sysselmannen, utga seg for å være politi og spurte om en gutt var homo: Dømt til fengsel

I Oslo tingrett.

Tekst:

Publisert:

En 57 år gammel mann er idømt 75 dagers ubetinget fengsel, etter at han blant annet ringte Sysselmannen, utga seg for å være Oslo-politi og spurte om den seksuelle legningen til en mindreårig gutt.

– Onsdag 1. januar 2014 ringte han Sysselmannen og utga seg for å jobbe i politiet i Oslo. Han fortalte at han jobbet på forebyggende, og ga uttrykk for at han var bekymret for en mindreårig gutt fra Longyearbyen som var på ferie i Oslo og solgte seg til eldre menn. Han lurte blant annet på om gutten var homofil, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Mannen erklærte seg skyldig i dette og ett annet liknende tilfelle, da han i desember samme år ringte Hønefoss politistasjon og utga seg for å være etterforsker.

Under saken, som gikk for retten sist mandag, innrømmet 57-åringen også skyld i tre tilfeller av butikktyveri, men nektet for tre tilfeller av bedrageri.

Han ble dømt skyldig i alle åtte tiltalepunktene.

– Det er straffeskjerpende at tiltalte er domfelt og bøtelagt en rekke ganger for tilsvarende forhold, heter det i den enstemmige dommen.

Det har fredag ettermiddag ikke lyktes Svalbardposten å komme i kontakt med mannens forsvarer, John Arild Aasen.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!