Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ringte Sysselmannen, utga seg for å være politi og spurte om en gutt var homo: Dømt til fengsel

Mannen ringte 1. januar i fjor Sysselmannen og utga seg for å være politi. For dette, og sju andre forhold, er han idømt 75 dager i fengsel. FOTO: Geir Barstein

Ringte Sysselmannen, utga seg for å være politi og spurte om en gutt var homo: Dømt til fengsel

I Oslo tingrett.

En 57 år gammel mann er idømt 75 dagers ubetinget fengsel, etter at han blant annet ringte Sysselmannen, utga seg for å være Oslo-politi og spurte om den seksuelle legningen til en mindreårig gutt.

– Onsdag 1. januar 2014 ringte han Sysselmannen og utga seg for å jobbe i politiet i Oslo. Han fortalte at han jobbet på forebyggende, og ga uttrykk for at han var bekymret for en mindreårig gutt fra Longyearbyen som var på ferie i Oslo og solgte seg til eldre menn. Han lurte blant annet på om gutten var homofil, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Mannen erklærte seg skyldig i dette og ett annet liknende tilfelle, da han i desember samme år ringte Hønefoss politistasjon og utga seg for å være etterforsker.

Under saken, som gikk for retten sist mandag, innrømmet 57-åringen også skyld i tre tilfeller av butikktyveri, men nektet for tre tilfeller av bedrageri.

Han ble dømt skyldig i alle åtte tiltalepunktene.

– Det er straffeskjerpende at tiltalte er domfelt og bøtelagt en rekke ganger for tilsvarende forhold, heter det i den enstemmige dommen.

Det har fredag ettermiddag ikke lyktes Svalbardposten å komme i kontakt med mannens forsvarer, John Arild Aasen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!