Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reverserer ikke skatteøkning

Regjeringen vil ikke reversere skatteøkningen på Svalbard i neste års statsbudsjett. Den midlertidige løsningen blir et fradrag på inntil 7.200 kroner i året.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Dermed blir den midlertidige løsningen den samme som ble presentert i revidert statsbudsjett for 2006 tidligere i år. Regjeringen har med andre ord ikke hørt på de høylytte protestene som er kommet fra innbyggere og politikere lokalt på Svalbard.

Virkning fra i år
Fradraget blir på inntil 7.200 kroner per år, noe som tilsvarer et fradrag på lønnsinntekt på om lag 60.000 kroner per person. Det vil bli gitt til alle som er bosatt på Svalbard og som har oppholdt seg der i minst 12 måneder. Endringen har virkning fra i år og innebærer en lettelse på 13 millioner kroner.

Svalbardtillegg
I tillegg til fradraget i lønnsinntekt vil Regjeringen innføre et eget svalbardtillegg i barnetrygden tilsvarende det man har for barnefamilier bosatt i Finnmark og enkelte kommuner i Nord-Troms. Dette tillegget skal gis fra og med neste år.

Jobber videre
En nedsatt arbeidsgruppe skal imidlertid se nærmere på skattesystemet på Svalbard, et arbeid som ventes å være ferdig i løpet av neste år. Skatten i lønnstrekkordningen på Svalbard ble økt fra 1. januar i år fordi Regjeringen ville tilpasse Svalbard-skatten til skattereformen på fastlandet.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!