Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reverserer ikke skatteøkning

Regjeringen vil ikke reversere skatteøkningen på Svalbard i neste års statsbudsjett. Den midlertidige løsningen blir et fradrag på inntil 7.200 kroner i året.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Dermed blir den midlertidige løsningen den samme som ble presentert i revidert statsbudsjett for 2006 tidligere i år. Regjeringen har med andre ord ikke hørt på de høylytte protestene som er kommet fra innbyggere og politikere lokalt på Svalbard.

Virkning fra i år
Fradraget blir på inntil 7.200 kroner per år, noe som tilsvarer et fradrag på lønnsinntekt på om lag 60.000 kroner per person. Det vil bli gitt til alle som er bosatt på Svalbard og som har oppholdt seg der i minst 12 måneder. Endringen har virkning fra i år og innebærer en lettelse på 13 millioner kroner.

Svalbardtillegg
I tillegg til fradraget i lønnsinntekt vil Regjeringen innføre et eget svalbardtillegg i barnetrygden tilsvarende det man har for barnefamilier bosatt i Finnmark og enkelte kommuner i Nord-Troms. Dette tillegget skal gis fra og med neste år.

Jobber videre
En nedsatt arbeidsgruppe skal imidlertid se nærmere på skattesystemet på Svalbard, et arbeid som ventes å være ferdig i løpet av neste år. Skatten i lønnstrekkordningen på Svalbard ble økt fra 1. januar i år fordi Regjeringen ville tilpasse Svalbard-skatten til skattereformen på fastlandet.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!