Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reverserer ikke skatteøkning

Regjeringen vil ikke reversere skatteøkningen på Svalbard i neste års statsbudsjett. Den midlertidige løsningen blir et fradrag på inntil 7.200 kroner i året.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Dermed blir den midlertidige løsningen den samme som ble presentert i revidert statsbudsjett for 2006 tidligere i år. Regjeringen har med andre ord ikke hørt på de høylytte protestene som er kommet fra innbyggere og politikere lokalt på Svalbard.

Virkning fra i år
Fradraget blir på inntil 7.200 kroner per år, noe som tilsvarer et fradrag på lønnsinntekt på om lag 60.000 kroner per person. Det vil bli gitt til alle som er bosatt på Svalbard og som har oppholdt seg der i minst 12 måneder. Endringen har virkning fra i år og innebærer en lettelse på 13 millioner kroner.

Svalbardtillegg
I tillegg til fradraget i lønnsinntekt vil Regjeringen innføre et eget svalbardtillegg i barnetrygden tilsvarende det man har for barnefamilier bosatt i Finnmark og enkelte kommuner i Nord-Troms. Dette tillegget skal gis fra og med neste år.

Jobber videre
En nedsatt arbeidsgruppe skal imidlertid se nærmere på skattesystemet på Svalbard, et arbeid som ventes å være ferdig i løpet av neste år. Skatten i lønnstrekkordningen på Svalbard ble økt fra 1. januar i år fordi Regjeringen ville tilpasse Svalbard-skatten til skattereformen på fastlandet.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!