Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rev i fella

 

Rev i fella

Torsdag morgen gikk den første reven i fella til Sysselmannen og Norsk Polarinstitutt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2011 kl 13:51

Reven er avlivet og sendes til Veterinærinstituttet for rabiesanalyse i dag. Fellene ble satt ut i slutten av september for å begrense faren for rabiessmitte. Fellene som har blitt brukt så langt, fanger rev levende og blir sjekket morgen og kveld. Norsk Polarinstitutt vil i tillegg sette ut ordinære revefeller i områdene rundt Longyearbyen.

– Sammen med Mattilsynet og Norsk Polarinstitutt vurderer vi fortløpende hvilke tiltak som er best egnet for å begrense spredningen av rabies. I tillegg til å sette opp flere revefeller, har vi nå gitt fellingstillatelse for et reinsdyr som kan brukes som åte for avliving av rev. Det er Norsk Polarinstitutt som vil utføre dette tiltaket, sier miljøvernsjef Guri Tveito hos Sysselmannen.

Større område

Det vil bli også bli foretatt en overflyvning med helikopter i et utvidet område, som blant annet omfatter Svea og Barentsburg.

De ordinære overflyvningene foregår tre ganger per uke over Longyearbyens nærområde. Ved siste overflyvning, tirsdag, ble det ikke funnet døde eller syke dyr.

Tre nye dyr

Denne uken er det påvist rabiessmitte i tre nye dyr. Det ene er en rev som ble skutt i Bjørndalen forrige onsdag. De andre er reinsdyr som ble avlivet på Fuglefjella fredag og søndag.

Et tredje dyr som ble avlivet på Fuglefjella fredag, en bukk med vaier i geviret, hadde ikke rabies. Det hadde heller ikke et reinsdyr i Skansbukta som Sysselmannen og Mattilsynet tok prøver av samme dag.

Til sammen er det påvist rabies i åtte reinsdyr og to rever på Spitsbergen.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!