Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rev i fella

 

Rev i fella

Torsdag morgen gikk den første reven i fella til Sysselmannen og Norsk Polarinstitutt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2011 kl 13:51

Reven er avlivet og sendes til Veterinærinstituttet for rabiesanalyse i dag. Fellene ble satt ut i slutten av september for å begrense faren for rabiessmitte. Fellene som har blitt brukt så langt, fanger rev levende og blir sjekket morgen og kveld. Norsk Polarinstitutt vil i tillegg sette ut ordinære revefeller i områdene rundt Longyearbyen.

– Sammen med Mattilsynet og Norsk Polarinstitutt vurderer vi fortløpende hvilke tiltak som er best egnet for å begrense spredningen av rabies. I tillegg til å sette opp flere revefeller, har vi nå gitt fellingstillatelse for et reinsdyr som kan brukes som åte for avliving av rev. Det er Norsk Polarinstitutt som vil utføre dette tiltaket, sier miljøvernsjef Guri Tveito hos Sysselmannen.

Større område

Det vil bli også bli foretatt en overflyvning med helikopter i et utvidet område, som blant annet omfatter Svea og Barentsburg.

De ordinære overflyvningene foregår tre ganger per uke over Longyearbyens nærområde. Ved siste overflyvning, tirsdag, ble det ikke funnet døde eller syke dyr.

Tre nye dyr

Denne uken er det påvist rabiessmitte i tre nye dyr. Det ene er en rev som ble skutt i Bjørndalen forrige onsdag. De andre er reinsdyr som ble avlivet på Fuglefjella fredag og søndag.

Et tredje dyr som ble avlivet på Fuglefjella fredag, en bukk med vaier i geviret, hadde ikke rabies. Det hadde heller ikke et reinsdyr i Skansbukta som Sysselmannen og Mattilsynet tok prøver av samme dag.

Til sammen er det påvist rabies i åtte reinsdyr og to rever på Spitsbergen.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!