Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rev i fella

 

Rev i fella

Torsdag morgen gikk den første reven i fella til Sysselmannen og Norsk Polarinstitutt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2011 kl 13:51

Reven er avlivet og sendes til Veterinærinstituttet for rabiesanalyse i dag. Fellene ble satt ut i slutten av september for å begrense faren for rabiessmitte. Fellene som har blitt brukt så langt, fanger rev levende og blir sjekket morgen og kveld. Norsk Polarinstitutt vil i tillegg sette ut ordinære revefeller i områdene rundt Longyearbyen.

– Sammen med Mattilsynet og Norsk Polarinstitutt vurderer vi fortløpende hvilke tiltak som er best egnet for å begrense spredningen av rabies. I tillegg til å sette opp flere revefeller, har vi nå gitt fellingstillatelse for et reinsdyr som kan brukes som åte for avliving av rev. Det er Norsk Polarinstitutt som vil utføre dette tiltaket, sier miljøvernsjef Guri Tveito hos Sysselmannen.

Større område

Det vil bli også bli foretatt en overflyvning med helikopter i et utvidet område, som blant annet omfatter Svea og Barentsburg.

De ordinære overflyvningene foregår tre ganger per uke over Longyearbyens nærområde. Ved siste overflyvning, tirsdag, ble det ikke funnet døde eller syke dyr.

Tre nye dyr

Denne uken er det påvist rabiessmitte i tre nye dyr. Det ene er en rev som ble skutt i Bjørndalen forrige onsdag. De andre er reinsdyr som ble avlivet på Fuglefjella fredag og søndag.

Et tredje dyr som ble avlivet på Fuglefjella fredag, en bukk med vaier i geviret, hadde ikke rabies. Det hadde heller ikke et reinsdyr i Skansbukta som Sysselmannen og Mattilsynet tok prøver av samme dag.

Til sammen er det påvist rabies i åtte reinsdyr og to rever på Spitsbergen.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!