Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rev hadde rabies

Reven som ble avlivet av en polititjenestemann i Longyearbyen 17. januar, hadde rabies. Det viser resultatet av analysene fra Veterinærinstituttet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2012 kl 09:43

Den hissige polarreven ble først observert av en bilist på Vei 300 mellom kirka og Huset. Reven sto da og beit i en brøytestikke.

Sysselmannen rykket ut på jakt etter reven. På Vei 100 mellom Nybyen og skolen, støtte de på reven som sto og beit i en ny brøytestikke. Samtidig kom noen studenter gående på vei mot Nybyen.?

– Reven prøvde å angripe studentene, og forsøkte å bite en av dem, sa sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen til Svalbardposten i januar.

Studentene klarte å jage den unna, og en av tjenestemennene fikk skutt reven.

Sysselmannen minner på sine nettsider om at alle som ser døde dyr eller dyr som oppfører seg unormalt, blir bedt om å kontakte vakthavende på telefonnummer 414 03 165.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!