Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rev hadde rabies

Reven som ble avlivet av en polititjenestemann i Longyearbyen 17. januar, hadde rabies. Det viser resultatet av analysene fra Veterinærinstituttet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2012 kl 09:43

Den hissige polarreven ble først observert av en bilist på Vei 300 mellom kirka og Huset. Reven sto da og beit i en brøytestikke.

Sysselmannen rykket ut på jakt etter reven. På Vei 100 mellom Nybyen og skolen, støtte de på reven som sto og beit i en ny brøytestikke. Samtidig kom noen studenter gående på vei mot Nybyen.?

– Reven prøvde å angripe studentene, og forsøkte å bite en av dem, sa sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen til Svalbardposten i januar.

Studentene klarte å jage den unna, og en av tjenestemennene fikk skutt reven.

Sysselmannen minner på sine nettsider om at alle som ser døde dyr eller dyr som oppfører seg unormalt, blir bedt om å kontakte vakthavende på telefonnummer 414 03 165.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!