Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Returnerer til Svalbard

MS «Nordstjernen» skal igjen seile i farvannene rundt Svalbard. Det gamle hurtigruteskipet er chartret for juni, juli og august neste år av Spitsbergen Travel. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Returnerer til Svalbard

Neste år blir ærverdige MS «Nordstjernen» igjen å seile på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2014 kl 14:04

Spitsbergen Travel AS og Hurtigruten ASA ønsker å styrke sin posisjon ytterligere på Svalbard. Nå har de chartret det gamle hurtigruteskipet MS «Nordstjernen» i tre måneder til neste år.

«Skipet leies inn for hele juni, juli og august. Seilingene blir på 3-4 sjødager, med ankomst og avgang Longyearbyen, sydd sammen med unike opplevelser i Longyearbyen til «Svalbard i et nøtteskall», heter det i ei pressemelding fra Hurtigruten.

Videre skriver selskapet at dette er et viktig strategisk grep for å øke engasjementet på Svalbard. MS «Fram», som tilbyr noe lengre seilinger, kan vise til meget gode tall på Svalbard, med høy kapasitetsutnyttelse.

MS «Nordstjernen» startet sine sommerseilinger til Svalbard i 1994. Båten hadde tidligere gått til øygruppen i den såkalte Ekspressruten. Skipet ble levert Bergenske Dampskipselskab fra Blohm & Voss AF i Hamburg 24. februar 1956 og hadde ved sin 50-årsdag i 2006 seilt en distanse langs norskekysten tilsvarende 150 ganger rundt ekvator. I årene 1976-79 gikk båten i «vår-cruise» fra Bergen til Shetland.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!