Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Returnerer til Svalbard

MS «Nordstjernen» skal igjen seile i farvannene rundt Svalbard. Det gamle hurtigruteskipet er chartret for juni, juli og august neste år av Spitsbergen Travel. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Returnerer til Svalbard

Neste år blir ærverdige MS «Nordstjernen» igjen å seile på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2014 kl 14:04

Spitsbergen Travel AS og Hurtigruten ASA ønsker å styrke sin posisjon ytterligere på Svalbard. Nå har de chartret det gamle hurtigruteskipet MS «Nordstjernen» i tre måneder til neste år.

«Skipet leies inn for hele juni, juli og august. Seilingene blir på 3-4 sjødager, med ankomst og avgang Longyearbyen, sydd sammen med unike opplevelser i Longyearbyen til «Svalbard i et nøtteskall», heter det i ei pressemelding fra Hurtigruten.

Videre skriver selskapet at dette er et viktig strategisk grep for å øke engasjementet på Svalbard. MS «Fram», som tilbyr noe lengre seilinger, kan vise til meget gode tall på Svalbard, med høy kapasitetsutnyttelse.

MS «Nordstjernen» startet sine sommerseilinger til Svalbard i 1994. Båten hadde tidligere gått til øygruppen i den såkalte Ekspressruten. Skipet ble levert Bergenske Dampskipselskab fra Blohm & Voss AF i Hamburg 24. februar 1956 og hadde ved sin 50-årsdag i 2006 seilt en distanse langs norskekysten tilsvarende 150 ganger rundt ekvator. I årene 1976-79 gikk båten i «vår-cruise» fra Bergen til Shetland.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!