Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Returnerer til Svalbard

MS «Nordstjernen» skal igjen seile i farvannene rundt Svalbard. Det gamle hurtigruteskipet er chartret for juni, juli og august neste år av Spitsbergen Travel. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Returnerer til Svalbard

Neste år blir ærverdige MS «Nordstjernen» igjen å seile på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2014 kl 14:04

Spitsbergen Travel AS og Hurtigruten ASA ønsker å styrke sin posisjon ytterligere på Svalbard. Nå har de chartret det gamle hurtigruteskipet MS «Nordstjernen» i tre måneder til neste år.

«Skipet leies inn for hele juni, juli og august. Seilingene blir på 3-4 sjødager, med ankomst og avgang Longyearbyen, sydd sammen med unike opplevelser i Longyearbyen til «Svalbard i et nøtteskall», heter det i ei pressemelding fra Hurtigruten.

Videre skriver selskapet at dette er et viktig strategisk grep for å øke engasjementet på Svalbard. MS «Fram», som tilbyr noe lengre seilinger, kan vise til meget gode tall på Svalbard, med høy kapasitetsutnyttelse.

MS «Nordstjernen» startet sine sommerseilinger til Svalbard i 1994. Båten hadde tidligere gått til øygruppen i den såkalte Ekspressruten. Skipet ble levert Bergenske Dampskipselskab fra Blohm & Voss AF i Hamburg 24. februar 1956 og hadde ved sin 50-årsdag i 2006 seilt en distanse langs norskekysten tilsvarende 150 ganger rundt ekvator. I årene 1976-79 gikk båten i «vår-cruise» fra Bergen til Shetland.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!