Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Returnerer til Svalbard

MS «Nordstjernen» skal igjen seile i farvannene rundt Svalbard. Det gamle hurtigruteskipet er chartret for juni, juli og august neste år av Spitsbergen Travel. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Returnerer til Svalbard

Neste år blir ærverdige MS «Nordstjernen» igjen å seile på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2014 kl 14:04

Spitsbergen Travel AS og Hurtigruten ASA ønsker å styrke sin posisjon ytterligere på Svalbard. Nå har de chartret det gamle hurtigruteskipet MS «Nordstjernen» i tre måneder til neste år.

«Skipet leies inn for hele juni, juli og august. Seilingene blir på 3-4 sjødager, med ankomst og avgang Longyearbyen, sydd sammen med unike opplevelser i Longyearbyen til «Svalbard i et nøtteskall», heter det i ei pressemelding fra Hurtigruten.

Videre skriver selskapet at dette er et viktig strategisk grep for å øke engasjementet på Svalbard. MS «Fram», som tilbyr noe lengre seilinger, kan vise til meget gode tall på Svalbard, med høy kapasitetsutnyttelse.

MS «Nordstjernen» startet sine sommerseilinger til Svalbard i 1994. Båten hadde tidligere gått til øygruppen i den såkalte Ekspressruten. Skipet ble levert Bergenske Dampskipselskab fra Blohm & Voss AF i Hamburg 24. februar 1956 og hadde ved sin 50-årsdag i 2006 seilt en distanse langs norskekysten tilsvarende 150 ganger rundt ekvator. I årene 1976-79 gikk båten i «vår-cruise» fra Bergen til Shetland.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!