Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Returnerer til Klepp

Ivar Undheim går tilbake til sin gamle stilling som rådmann i Klepp kommune. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Returnerer til Klepp

Formannskapet i Klepp vil ha Ivar Undheim som kommunens nye rådmann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.06.2012 kl 13:40

Administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Ivar Undheim (57), returnerer etter all sannsynlighet til stillingen som rådmann i Jæren-kommunen Klepp. Ifølge Jærbladet innstilte Klepp formannskap Undheim som ny rådmann sist uke.

Undheim har vært administrasjonssjef i Longyearbyen siden august 2009.

– Det har vært tre spennende år. Å jobbe i Longyearbyen har vært annerledes enn jeg trodde på forhånd. Blant annet er det langt større nasjonal oppmerksomhet mot Longyearbyen enn kommuner på fastlandet, sier Undheim.

Har fulgt med

Administrasjonssjefen understreker at ansettelsen fremdeles ikke er formelt vedtatt. Det gjør Klepp kommunestyre under sitt møte neste mandag. Undheim ser fram til å komme tilbake til sin tidligere jobb.

– Jeg har stor respekt for dette. Det er ikke alltid like enkelt med comeback, men jeg har fulgt med på det som har skjedd i Klepp, sier Undheim som opprinnelig kommer fra nabokommunen Time.

Utfordrende

– Hva har vært mest utfordrende med å jobbe i Longyearbyen lokalstyre?

– Organiseringen vår har ikke bare vært enkelt. Med foretaksmodellen som LL har valgt, har det til tider vært en utfordring å få samkjørt organisasjonen, sier Undheim.

– Hvorfor har du søkt deg tilbake til Jæren?

– Det er summen av flere ting, blant annet familiesituasjon og det at vi har hytte i nærheten. Dessuten er ikke den fjerde vinteren på Svalbard like spennende som de to første. Når denne jobbmuligheten så dukket opp, ville jeg gripe sjansen, sier administrasjonssjefen.

Imponert

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen synes det er trist å miste Undheim.

– Det er alltid synd å miste gode medarbeidere. Jeg er spesielt imponert over Ivars arbeid med helse- og omsorgsdimensjonen i Longyearbyen, sier Kristoffersen.

Så fort kommunestyret i Klepp har gitt sin godkjenning, går Longyearbyen lokalstyre i gang med å finne Undheims etterfølger. Målet er å ha en ny administrasjonssjef på plass innen 1. mars 2013. Undheim håper å være på plass i Klepp senest til nyttår. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!