Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Returnerer til Klepp

Ivar Undheim går tilbake til sin gamle stilling som rådmann i Klepp kommune. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Returnerer til Klepp

Formannskapet i Klepp vil ha Ivar Undheim som kommunens nye rådmann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.06.2012 kl 13:40

Administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Ivar Undheim (57), returnerer etter all sannsynlighet til stillingen som rådmann i Jæren-kommunen Klepp. Ifølge Jærbladet innstilte Klepp formannskap Undheim som ny rådmann sist uke.

Undheim har vært administrasjonssjef i Longyearbyen siden august 2009.

– Det har vært tre spennende år. Å jobbe i Longyearbyen har vært annerledes enn jeg trodde på forhånd. Blant annet er det langt større nasjonal oppmerksomhet mot Longyearbyen enn kommuner på fastlandet, sier Undheim.

Har fulgt med

Administrasjonssjefen understreker at ansettelsen fremdeles ikke er formelt vedtatt. Det gjør Klepp kommunestyre under sitt møte neste mandag. Undheim ser fram til å komme tilbake til sin tidligere jobb.

– Jeg har stor respekt for dette. Det er ikke alltid like enkelt med comeback, men jeg har fulgt med på det som har skjedd i Klepp, sier Undheim som opprinnelig kommer fra nabokommunen Time.

Utfordrende

– Hva har vært mest utfordrende med å jobbe i Longyearbyen lokalstyre?

– Organiseringen vår har ikke bare vært enkelt. Med foretaksmodellen som LL har valgt, har det til tider vært en utfordring å få samkjørt organisasjonen, sier Undheim.

– Hvorfor har du søkt deg tilbake til Jæren?

– Det er summen av flere ting, blant annet familiesituasjon og det at vi har hytte i nærheten. Dessuten er ikke den fjerde vinteren på Svalbard like spennende som de to første. Når denne jobbmuligheten så dukket opp, ville jeg gripe sjansen, sier administrasjonssjefen.

Imponert

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen synes det er trist å miste Undheim.

– Det er alltid synd å miste gode medarbeidere. Jeg er spesielt imponert over Ivars arbeid med helse- og omsorgsdimensjonen i Longyearbyen, sier Kristoffersen.

Så fort kommunestyret i Klepp har gitt sin godkjenning, går Longyearbyen lokalstyre i gang med å finne Undheims etterfølger. Målet er å ha en ny administrasjonssjef på plass innen 1. mars 2013. Undheim håper å være på plass i Klepp senest til nyttår. 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!