Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rettssaken er utsatt

 

Rettssaken er utsatt

Merete Storø skulle ha møtt i retten tirsdag, men rettssaken mot henne er utsatt til 28. september.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Merete Storø må møte i Nord-Troms tingrett fordi hun nekter å godta et forelegg på 15.000 kroner for det politiet mener er smugling av pelsvarer. Saken skulle egentlig opp i morgen, men er utsatt til 28. september.
– Det ser ut til at jeg får oppnevnt en offentlig forsvarer, for dette dreier seg om tolkning av regelverket, og da har jeg liten sjanse til å forsvare meg selv, sier Storø.

Uklare regler
Storø driver butikken Storø Pels i Longyearbyen og lager de fleste produktene av skinn og pels selv. Hun har kranglet med Tollvesenet siden februar i fjor, da hun hadde med seg varer hun skulle stille ut i Molde gjennom tollen uten å deklarere dem.
- Jeg skulle ha deklarert dem, men det er ingen som har kunnet svare meg på om det er kostpris eller salgspris som skal utgjøre avgiftsgrunnlaget, sier Storø.

Prinsipiell sak
Hun håper rettssaken vil gjøre regelverket klarere for folk på Svalbard som skal ha med seg ting til fastlandet.
– Det er en viktig rettssak, men det har vært en belastning at saken har trukket sånn ut og at jeg har gått og tenkt på den hele tiden. Nå ønsker jeg bare å bli ferdig med den, sier Storø.

Les også:
Momssak for retten
Merete har fått to forskjellige svar
Sliter med tollen i Tromsø
Nekter å vedta momsforelegg

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!