Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rettssak mot russerne

Det russiske helikopteret landet blant annet midt i en ærfuglkoloni. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Rettssak mot russerne

Trust Arktikugol vedtar ikke forelegget de fikk på grunn av den ulovlige flygningen i fjor sommer. Nå blir det trolig rettssak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmann Per Sefland forteller at Sysselmannen har mottatt meldingen fra Trust Arktikugol om at de ikke vedtar forelegget på 50.000 kroner, men at Sysselmannen ikke har sett nærmere på saken.
– Men jeg anser det som sannsynlig at det blir en rettslig prøvelse i domstolene på vanlig måte, sier han.

Overrasket
Flygingen av filmselskapet Light House LTD var ikke den eneste ulovlige helikopterflygningen Trust Arktikugol foretok seg i fjor.
Grunnen til at Sysselmannen bare etterforsket den ene flygningen, var at saken hadde de klareste bevisene. Helikopteret gikk blant annet inn for landing midt i en ærfuglkoloni. Ifølge flygetillatelsen fra Luftfarstilsynet har trusten bare tillatelse til å fly i forbindelse med selskapets virksomhet. Det vil si gruverelaterte flygninger i forbindelse med transport av materiell eller personell.

- Godt belyst
– I denne saken har vi gjennomført etterforsking med avhør. Saksopplysningene er godt belyst, og bevisføringen er også klar, saken er godt forberedt for en straffesak, sa Sefland til Svalbardposten da forelegget ble offentliggjort for tre uker siden.
Han ga da uttrykk for at han regnet med at russerne kom til å rette seg etter grensesettingen fra norske myndigheter.
– Jeg er overrasket, sier Sefland.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!