Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Restaurerer Amundsenvillaen

 

Restaurerer Amundsenvillaen

Kings Bay i Ny-Ålesund får en halv million kroner fra Svalbards miljøvernfond til å restaurere Amundsenvillaen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbards miljøvernfond bestemte i forrige uke hvem som skulle få penger i høstens tildeling. Til sammen delte fondet ut 2,6 millioner kroner til 23 forskjellige prosjekt og tiltak. 18 av disse er lokale miljøverninitiativ og 80 prosent av tildelingssummen går til mottakere på Svalbard.

Mye til kulturminner
Den største tildelingen går til et kulturminneprosjekt. Kings Bay i Ny-Ålseund får 500.000 kroner til restaurering av Amundsenvillaen. Kings Bay søkte om én million. Den minste tildelingen går også til et kulturminneprosjekt og er på 20.000 kroner. Den går til Michigan Technological University som skal presentere resultatene av kulturminnestudien som ble foretatt i sommer om Arctic Coal Company. Presentasjonen skal skje på Svalbardseminaret til vinteren.

Lærer opp guider
Kulturminneprosjekter får til sammen 645.000 kroner, og reiselivsprosjekter mottar til sammen 626.000 kroner, til blant annet utvikling av et guidestudium på Svalbard. To prosjekter i regi av museene Vitenskapsmuseet på NTNU og Perspektivet Museum i Tromsø får til sammen 300.000 kroner. Disse skal gå til et bokprosjekt om Pyramiden og en utstilling av Herta Grøndahl, som skal stå permanent på Svalbard Museum.

Støtter lokale prosjekter
Miljøvernfondet gir også støtte til informasjonsprosjekter med til sammen 395.000 kroner. Lokale foreninger i Longyearbyen mottar til sammen 278.000 kroner.

Se hvem som har fått penger her!

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!