Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Restaurerer Amundsenvillaen

 

Restaurerer Amundsenvillaen

Kings Bay i Ny-Ålesund får en halv million kroner fra Svalbards miljøvernfond til å restaurere Amundsenvillaen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbards miljøvernfond bestemte i forrige uke hvem som skulle få penger i høstens tildeling. Til sammen delte fondet ut 2,6 millioner kroner til 23 forskjellige prosjekt og tiltak. 18 av disse er lokale miljøverninitiativ og 80 prosent av tildelingssummen går til mottakere på Svalbard.

Mye til kulturminner
Den største tildelingen går til et kulturminneprosjekt. Kings Bay i Ny-Ålseund får 500.000 kroner til restaurering av Amundsenvillaen. Kings Bay søkte om én million. Den minste tildelingen går også til et kulturminneprosjekt og er på 20.000 kroner. Den går til Michigan Technological University som skal presentere resultatene av kulturminnestudien som ble foretatt i sommer om Arctic Coal Company. Presentasjonen skal skje på Svalbardseminaret til vinteren.

Lærer opp guider
Kulturminneprosjekter får til sammen 645.000 kroner, og reiselivsprosjekter mottar til sammen 626.000 kroner, til blant annet utvikling av et guidestudium på Svalbard. To prosjekter i regi av museene Vitenskapsmuseet på NTNU og Perspektivet Museum i Tromsø får til sammen 300.000 kroner. Disse skal gå til et bokprosjekt om Pyramiden og en utstilling av Herta Grøndahl, som skal stå permanent på Svalbard Museum.

Støtter lokale prosjekter
Miljøvernfondet gir også støtte til informasjonsprosjekter med til sammen 395.000 kroner. Lokale foreninger i Longyearbyen mottar til sammen 278.000 kroner.

Se hvem som har fått penger her!

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!