Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Restaurerer Amundsenvillaen

 

Restaurerer Amundsenvillaen

Kings Bay i Ny-Ålesund får en halv million kroner fra Svalbards miljøvernfond til å restaurere Amundsenvillaen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbards miljøvernfond bestemte i forrige uke hvem som skulle få penger i høstens tildeling. Til sammen delte fondet ut 2,6 millioner kroner til 23 forskjellige prosjekt og tiltak. 18 av disse er lokale miljøverninitiativ og 80 prosent av tildelingssummen går til mottakere på Svalbard.

Mye til kulturminner
Den største tildelingen går til et kulturminneprosjekt. Kings Bay i Ny-Ålseund får 500.000 kroner til restaurering av Amundsenvillaen. Kings Bay søkte om én million. Den minste tildelingen går også til et kulturminneprosjekt og er på 20.000 kroner. Den går til Michigan Technological University som skal presentere resultatene av kulturminnestudien som ble foretatt i sommer om Arctic Coal Company. Presentasjonen skal skje på Svalbardseminaret til vinteren.

Lærer opp guider
Kulturminneprosjekter får til sammen 645.000 kroner, og reiselivsprosjekter mottar til sammen 626.000 kroner, til blant annet utvikling av et guidestudium på Svalbard. To prosjekter i regi av museene Vitenskapsmuseet på NTNU og Perspektivet Museum i Tromsø får til sammen 300.000 kroner. Disse skal gå til et bokprosjekt om Pyramiden og en utstilling av Herta Grøndahl, som skal stå permanent på Svalbard Museum.

Støtter lokale prosjekter
Miljøvernfondet gir også støtte til informasjonsprosjekter med til sammen 395.000 kroner. Lokale foreninger i Longyearbyen mottar til sammen 278.000 kroner.

Se hvem som har fått penger her!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!