Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Remøy sikret seg båt-kontrakten

Slik blir Sysselmannens nye båt fra sesongen 2014. FOTO: Harald M. Valderhaug, NO-60 (illustrasjon)

Remøy sikret seg båt-kontrakten

Justisdepartementet har avvist Nordsyssels klage på at Sysselmannen vil gi Remøy Management jobben med ny sysselmannsbåt.

Dermed er det klart at Sysselmannen får et splitter nytt fartøy til 2014-sesongen. Båten skal bygges på Havyard-verftet i Sogn, og skal utstyres med det nyeste innenfor miljøvennlig teknologi.

Kontraktsummen er på drøyt 329 millioner kroner over ti år. Leieavtalen gjelder for seks sesonger med opsjon i ytterligere to pluss to år. Sysselmannen leier båten 180 dager i året.

5. april skrev Svalbardposten at Nordsyssel AS klagde på avgjørelsen om at Remøy ble tildelt kontrakten. Daglig leder Rune Jakobsen i selskapet sa til avisen at de var skuffet og at de hadde levert et tilbud som var like bra som Remøys.

– I tillegg mener vi at vi har en båt som er bedre egnet for Svalbard, siden den har høyere isklasse enn den andre båten, sa Jakobsen.

Forrige torsdag avviste Justisdepartementet klagen, og endelig kontrakt er nå underskrevet av Sysselmannen og Remøy Management.

«Nordsyssel» har sin tiende og siste sesong for Sysselmannen i år.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!