Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rektorskifte torsdag

– Skolestart er noe vi som jobber i skolen gleder oss til hver høst, sier påtroppende rektor Siv Tove Sødal til høyre. Hun tar over rektorjobben etter Anne Søvold Vikanes. FOTO: Hilde Røsvik

Rektorskifte torsdag

Torsdag starter hverdagen for 263 elever i Longyearbyen med ny rektor, nytt tilbud på yrkesfag og seks fastlandselever.

Tekst:

Publisert:

Rektor Siv Tove Sødal mønstrer på, mens rektor Anne Søvold Vikanes går til ny jobb. De får en overlappende periode fram til 22. august helt til Vikanes går inn i stillingen som konstituert sektorsjef for oppvekst og kultur i Longyearbyen lokalstyre.

– Det er alltid spennende og kjekt med skolestart. Det blir litt spesielt i år i og med at jeg bare skal være med på oppstarten her på skolen, men skolen blir også ett av mine ansvarsområder videre i den nye jobben. Jeg tror uansett at dette blir bra, her er mange fine folk og god stemning før skolestart, sier Vikanes.

Førsteklassinger
I år er det 22 elever som skal ha sin aller første skoledag. 1. klassingene får et eget opplegg på skolen fra klokken 10 til klokken 12. Resten av elevene, fra 2. klasse og oppover, møter opp fra morgenen til en felles samling med litt program, presentasjon av nye ansatte og nye tilbud.

Nytt i år

Seks nye fastlandselever flytter hit til Longyearbyen, to gutter og fire jenter. De er fordelt på andre og tredje året på studiespesialiserende. Elevene skal bo på hybel, og de har også fått egne fadderfamilier.

Seks elever begynner på det nyopprettede tilbudet på videregående, bygg og anlegg.

Planlegging

I dag, fredag tar skolen i mot elleve nyansatte. De skal gjøre seg kjent på skolen, i tillegg til at de skal gjennom et introduksjonsprogram med blant annet skytetrening.

Mandag, tirsdag, onsdag er det planleggingsdager for alle ansatte der de i hovedsak skal planlegge skolestart, turer og prosjekter de nærmeste ukene.

Miljøarbeider
Skolen har fått på plass en ny miljøarbeider som skal følge opp det psykososiale arbeidet ved skolen, i tillegg til å følge opp fastlandselevene. Nytt av året er også en prosjektmedarbeider som har kommet på plass etter søknad om lønnsmidler fra Svalbards Miljøvernfond. Prosjektmedarbeideren skal legge til rette for det som har med den arktiske skolesekken å gjøre. En helhetlig tverrfaglig plan skal utarbeides for hvert skoletrinn. Målet er å få elevene mer ut i friluft.

Skolen har samme læreplan som på fastlandet, men de lokale læreplanene skiller seg noe ut.

– Målet vårt er at elevene skal sitte igjen med gode opplevelser, både faglig og sosialt. Her har vi også arktisk læring på planen som skiller seg fra andre steder. Jeg tror det er en spennende skole å gå på, sier Vikanes.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!