Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rektorskifte torsdag

– Skolestart er noe vi som jobber i skolen gleder oss til hver høst, sier påtroppende rektor Siv Tove Sødal til høyre. Hun tar over rektorjobben etter Anne Søvold Vikanes. FOTO: Hilde Røsvik

Rektorskifte torsdag

Torsdag starter hverdagen for 263 elever i Longyearbyen med ny rektor, nytt tilbud på yrkesfag og seks fastlandselever.

Rektor Siv Tove Sødal mønstrer på, mens rektor Anne Søvold Vikanes går til ny jobb. De får en overlappende periode fram til 22. august helt til Vikanes går inn i stillingen som konstituert sektorsjef for oppvekst og kultur i Longyearbyen lokalstyre.

– Det er alltid spennende og kjekt med skolestart. Det blir litt spesielt i år i og med at jeg bare skal være med på oppstarten her på skolen, men skolen blir også ett av mine ansvarsområder videre i den nye jobben. Jeg tror uansett at dette blir bra, her er mange fine folk og god stemning før skolestart, sier Vikanes.

Førsteklassinger
I år er det 22 elever som skal ha sin aller første skoledag. 1. klassingene får et eget opplegg på skolen fra klokken 10 til klokken 12. Resten av elevene, fra 2. klasse og oppover, møter opp fra morgenen til en felles samling med litt program, presentasjon av nye ansatte og nye tilbud.

Nytt i år

Seks nye fastlandselever flytter hit til Longyearbyen, to gutter og fire jenter. De er fordelt på andre og tredje året på studiespesialiserende. Elevene skal bo på hybel, og de har også fått egne fadderfamilier.

Seks elever begynner på det nyopprettede tilbudet på videregående, bygg og anlegg.

Planlegging

I dag, fredag tar skolen i mot elleve nyansatte. De skal gjøre seg kjent på skolen, i tillegg til at de skal gjennom et introduksjonsprogram med blant annet skytetrening.

Mandag, tirsdag, onsdag er det planleggingsdager for alle ansatte der de i hovedsak skal planlegge skolestart, turer og prosjekter de nærmeste ukene.

Miljøarbeider
Skolen har fått på plass en ny miljøarbeider som skal følge opp det psykososiale arbeidet ved skolen, i tillegg til å følge opp fastlandselevene. Nytt av året er også en prosjektmedarbeider som har kommet på plass etter søknad om lønnsmidler fra Svalbards Miljøvernfond. Prosjektmedarbeideren skal legge til rette for det som har med den arktiske skolesekken å gjøre. En helhetlig tverrfaglig plan skal utarbeides for hvert skoletrinn. Målet er å få elevene mer ut i friluft.

Skolen har samme læreplan som på fastlandet, men de lokale læreplanene skiller seg noe ut.

– Målet vårt er at elevene skal sitte igjen med gode opplevelser, både faglig og sosialt. Her har vi også arktisk læring på planen som skiller seg fra andre steder. Jeg tror det er en spennende skole å gå på, sier Vikanes.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!