Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rekordmange deltakere

Det var strålende sol og vindstille i Todalen under maratonet lørdag. Rekordmange deltakere kastet også glans over arrangementet. FOTO: Eirik Berger

Rekordmange deltakere

399 skiløpere gikk skimaraton lørdag. Nå mener Per Krokan at arrangementet har nådd sitt tak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Arrangementet selger godt. Det som kommer til å begrense det er overnattingsplassene. Vi vil heller ikke ha det større. Antallet vi har hatt i år er maks for at vi skal kunne lage et hyggelig arrangement. Vi har nådd et tak, sier leder i Svalbard Turn, Per Krokan.
430 løpere var påmeldte til lørdagens maraton, men ikke alle møtte til start. Nøyaktig så mage at antallet så vidt tippet under 400. Likevel ble det ny deltakerrekord.
Krokan meldte allerede før løpet at han regnet med at årets løp kom til å bli rekordstort.

Mange fra fastlandet
Økningen skyldes at flere og flere kommer fra fastlandet for å være med på maratonet. Byens befolkning har ikke blitt så mye sprekere.
– I tillegg til at ryktet om et fint arrangement har gått fra munn til munn, er det også en svensk-norsk turoperatør som har startet med turer til skimaratonet. De kommer med rundt 60 personer, sier Krokan. En annen operatør har også kommet med rundt ti gjester.
– Det er det som kan gjøre at vi blir svært store. Det er enkelt for oss at andre tar seg av bookingen, men samtidig har vi ikke så mye kontroll. Men vi sier oss ikke negative til det, sier Krokan

Populær pokal
Etter 16 maraton på Svalbard er det fremdeles ingen som har vunnet tre løp og dermed kapret pokalen til odel og eie, verken på herre eller damesiden. Årets vinner av herreklasen er imidlertid ikke så langt unna.
– Det har vært nære på. Han som vant i år har fått to napp. Det er også damer som har vunnet to ganger, sier Krokan.
Han forteller at pokalen er svært populær i og med at det står så mange spennende navn på den.
– Vi har navn som Sture Sivertsen, Oddvar Brå og Kristen Skjeldal. På kvinnesiden har vi navn som Inger Helene Nybråten og Marianne Dalmo, forteller Krokan.
Hvert år graveres navnet til vinnerne av løpet inn i pokalen.
Det var Erlend Hoff fra Kilkameratene IF som vant årets løp. Han var ett minutt fra å sette ny rekord.
– Løpsrekorden er på 02.00.01, årets tid ble 02.01.02. Løypa går aldri på nøyaktig samme sted, og da løyperekorden ble satt var det godt føre med is i sporet. Dette er et av de klart beste løpene som er gått, sier Krokan.

Se hele resultatlisten her!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!