Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rekordmange deltakere

Det var strålende sol og vindstille i Todalen under maratonet lørdag. Rekordmange deltakere kastet også glans over arrangementet. FOTO: Eirik Berger

Rekordmange deltakere

399 skiløpere gikk skimaraton lørdag. Nå mener Per Krokan at arrangementet har nådd sitt tak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Arrangementet selger godt. Det som kommer til å begrense det er overnattingsplassene. Vi vil heller ikke ha det større. Antallet vi har hatt i år er maks for at vi skal kunne lage et hyggelig arrangement. Vi har nådd et tak, sier leder i Svalbard Turn, Per Krokan.
430 løpere var påmeldte til lørdagens maraton, men ikke alle møtte til start. Nøyaktig så mage at antallet så vidt tippet under 400. Likevel ble det ny deltakerrekord.
Krokan meldte allerede før løpet at han regnet med at årets løp kom til å bli rekordstort.

Mange fra fastlandet
Økningen skyldes at flere og flere kommer fra fastlandet for å være med på maratonet. Byens befolkning har ikke blitt så mye sprekere.
– I tillegg til at ryktet om et fint arrangement har gått fra munn til munn, er det også en svensk-norsk turoperatør som har startet med turer til skimaratonet. De kommer med rundt 60 personer, sier Krokan. En annen operatør har også kommet med rundt ti gjester.
– Det er det som kan gjøre at vi blir svært store. Det er enkelt for oss at andre tar seg av bookingen, men samtidig har vi ikke så mye kontroll. Men vi sier oss ikke negative til det, sier Krokan

Populær pokal
Etter 16 maraton på Svalbard er det fremdeles ingen som har vunnet tre løp og dermed kapret pokalen til odel og eie, verken på herre eller damesiden. Årets vinner av herreklasen er imidlertid ikke så langt unna.
– Det har vært nære på. Han som vant i år har fått to napp. Det er også damer som har vunnet to ganger, sier Krokan.
Han forteller at pokalen er svært populær i og med at det står så mange spennende navn på den.
– Vi har navn som Sture Sivertsen, Oddvar Brå og Kristen Skjeldal. På kvinnesiden har vi navn som Inger Helene Nybråten og Marianne Dalmo, forteller Krokan.
Hvert år graveres navnet til vinnerne av løpet inn i pokalen.
Det var Erlend Hoff fra Kilkameratene IF som vant årets løp. Han var ett minutt fra å sette ny rekord.
– Løpsrekorden er på 02.00.01, årets tid ble 02.01.02. Løypa går aldri på nøyaktig samme sted, og da løyperekorden ble satt var det godt føre med is i sporet. Dette er et av de klart beste løpene som er gått, sier Krokan.

Se hele resultatlisten her!

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!