Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rekordår for Kapp Linné

Helga Eide og Stein Simenstad har mye glede av de to hundene de har lånt fra Svalbard Villmarksenter, Pia og Sadi. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Rekordår for Kapp Linné

Kapp Linné har nær dobbelt så mange overnattinger i år som i fjor. Men dagsbesøket går ned fordi det ikke er is på Grønfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Hittil i år har Isfjord Radio på Kapp Linné hatt 420 overnattingsdøgn. Med en fullbooket aprilmåned vil tallet bli rundt 1.050 før sesongen er over. Til sammenligning hadde de rundt 600 overnattingsdøgn i hele fjorårets vintersesong. Vertsparet Helga Eide og Stein Simenstad er veldig fornøyde med økningen.
– Det er tydelig at interessen for å komme og bruke stedet er blitt større, men dessverre betyr det at vi må si nei til mange som ringer og som ønsker å overnatte. At vi har så mange dager fullbooket er uvanlig, sier Eide.

Hver sesong
Spitsbergen Travel har drevet Isfjord Radio som overnattingssted siden 2002, og bruker stedet aktivt som destinasjon for sine gjester. Vertsparet har vært der hver vintersesong i samme periode, og har stort sett hatt åpent fra midten av februar til midten av mai. I fjor måtte de stenge allerede 28. april da vintersesongen fikk en brå slutt, noe de mistet 150 overnattingsdøgn på.

Færre dagsturister
Selv om antallet overnattinger på stasjonen har økt, har tallet på dagsturister gått ned. I 2005 var det mellom 1.500 og 2.000 dagsbesøkende på stasjonen, mens det i fjor var rundt 1.000. Hittil i år har bare rundt 500 personer vært innom på dagsbesøk. Mye av årsaken er at det ikke har vært is på Grønfjorden de to siste vintrene.
– Vi mister de som er på impulstur til Barentsburg og som finner ut at de vil kjøre innom oss og spise lunsj. Men det kommer likevel mange grupper hit på dagstur, og særlig Svalbard Snøscooterutleie er flinke til å bruke oss. De har tur til Kapp Linné fem ganger i uka, sier Eide.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!