Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rekordår for Kapp Linné

Helga Eide og Stein Simenstad har mye glede av de to hundene de har lånt fra Svalbard Villmarksenter, Pia og Sadi. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Rekordår for Kapp Linné

Kapp Linné har nær dobbelt så mange overnattinger i år som i fjor. Men dagsbesøket går ned fordi det ikke er is på Grønfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Hittil i år har Isfjord Radio på Kapp Linné hatt 420 overnattingsdøgn. Med en fullbooket aprilmåned vil tallet bli rundt 1.050 før sesongen er over. Til sammenligning hadde de rundt 600 overnattingsdøgn i hele fjorårets vintersesong. Vertsparet Helga Eide og Stein Simenstad er veldig fornøyde med økningen.
– Det er tydelig at interessen for å komme og bruke stedet er blitt større, men dessverre betyr det at vi må si nei til mange som ringer og som ønsker å overnatte. At vi har så mange dager fullbooket er uvanlig, sier Eide.

Hver sesong
Spitsbergen Travel har drevet Isfjord Radio som overnattingssted siden 2002, og bruker stedet aktivt som destinasjon for sine gjester. Vertsparet har vært der hver vintersesong i samme periode, og har stort sett hatt åpent fra midten av februar til midten av mai. I fjor måtte de stenge allerede 28. april da vintersesongen fikk en brå slutt, noe de mistet 150 overnattingsdøgn på.

Færre dagsturister
Selv om antallet overnattinger på stasjonen har økt, har tallet på dagsturister gått ned. I 2005 var det mellom 1.500 og 2.000 dagsbesøkende på stasjonen, mens det i fjor var rundt 1.000. Hittil i år har bare rundt 500 personer vært innom på dagsbesøk. Mye av årsaken er at det ikke har vært is på Grønfjorden de to siste vintrene.
– Vi mister de som er på impulstur til Barentsburg og som finner ut at de vil kjøre innom oss og spise lunsj. Men det kommer likevel mange grupper hit på dagstur, og særlig Svalbard Snøscooterutleie er flinke til å bruke oss. De har tur til Kapp Linné fem ganger i uka, sier Eide.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!