Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiser på slutt

Sysselmann Per Sefland gir seg til høsten. Det gjør også to sysselmannsførstebetjenter, en kulturminnerådgiver og IKT-rådgiveren til Sysselmannen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Reiser på slutt

Det blir store utskiftinger hos Sysselmannen dette året. Sysselmann Per Sefland er en av fem som takker for seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2009 kl 15:08

– Uansett hadde jeg måttet dra ned senest i september 2010, da går lengstetiden for åremålet mitt ut. Derfor velger jeg å dra denne høsten. Jeg meldte fra til departementet for et par måneder siden, sier sysselmann Per Sefland.

Han forteller at årsaken til at han velger å ikke søke om et siste år er sammensatt.

– De som kjenner meg vet at jeg har hatt problemer med søvn i mørketiden. Jeg ønsker også bedre kontakt med barn og barnebarn, og skal en gjøre noe nytt, så går tiden. Om jeg drar nå, står jeg friere i forhold til valg for fremtiden. Det er en totalvurdering, sier Sefland.

Mye arbeid

Ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justisdepartementet, Kjerstin Askholt, sier at årsaken til at departementet ennå ikke har gått ut med utlysning av stillingen er arbeidet med sortingsmeldingen om Svalbard.

– Vi går ut med utlysning av stillingen rett etter påske. Vi har ikke veldig mye tid, men tror at det skal gå greit, sier Askholt.

Ikke alene

Sefland er ikke den eneste som forlater sysselmannskontoret i år.

De to sysselmannsførstebetjentene med lengst fartstid, Petter Braaten og Roar Mordal Hilde, forlater også øygruppa. Mordal Hilde drar i juni, Braaten i august. Braaten har jobbet for Sysselmannen i to perioder, totalt åtte år. I høst går han inn i en ny stilling i Statens naturoppsyn i Hallingskarvet nasjonalpark.

– Mitt åremål går ut 1. juni neste år, så det er ikke så mange månedene til jeg måtte sluttet uansett. Og om man skal være med toget må man stå på perrongen. Det nytter ikke å springe etter toget når det har gått, sier Braaten.

Lærerike år

Mordal Hilde gir seg etter å ha avtjent de seks årene åremålet hos Sysselmannen åpner for.

– Nå har jeg gått ut på dato. Men det har vært seks svært fine og lærerike år, sier Mordal Hilde.

Han forteller at familien flytter til fastlandet til sommeren, og at han skal tilbake til en politistilling i Molde.

– Det er klart det er uheldig at så mye kompetanse slutter samtidig. Men det er ikke noe nytt fenomen, det er noe vi bare må ta til etterretning. Vi må prøve å erstatte dem med så gode folk som mulig, sier sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Etter sommerferien

Kulturminnerådgiver Siri Hoem og IKT-rådgiver Kjell Anders Thorgersen gir seg også i år, og Sysselmannen jobber med å få på plass en ny miljøvernsjef. Den stillingen vil etter det Svalbardposten erfarer ikke bli besatt før etter sommerferien.

 

Siste nytt i Nyheter

Skred nederst i Longyearbreen

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Leteaksjon pågår.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!