Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiser på slutt

Sysselmann Per Sefland gir seg til høsten. Det gjør også to sysselmannsførstebetjenter, en kulturminnerådgiver og IKT-rådgiveren til Sysselmannen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Reiser på slutt

Det blir store utskiftinger hos Sysselmannen dette året. Sysselmann Per Sefland er en av fem som takker for seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2009 kl 15:08

– Uansett hadde jeg måttet dra ned senest i september 2010, da går lengstetiden for åremålet mitt ut. Derfor velger jeg å dra denne høsten. Jeg meldte fra til departementet for et par måneder siden, sier sysselmann Per Sefland.

Han forteller at årsaken til at han velger å ikke søke om et siste år er sammensatt.

– De som kjenner meg vet at jeg har hatt problemer med søvn i mørketiden. Jeg ønsker også bedre kontakt med barn og barnebarn, og skal en gjøre noe nytt, så går tiden. Om jeg drar nå, står jeg friere i forhold til valg for fremtiden. Det er en totalvurdering, sier Sefland.

Mye arbeid

Ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justisdepartementet, Kjerstin Askholt, sier at årsaken til at departementet ennå ikke har gått ut med utlysning av stillingen er arbeidet med sortingsmeldingen om Svalbard.

– Vi går ut med utlysning av stillingen rett etter påske. Vi har ikke veldig mye tid, men tror at det skal gå greit, sier Askholt.

Ikke alene

Sefland er ikke den eneste som forlater sysselmannskontoret i år.

De to sysselmannsførstebetjentene med lengst fartstid, Petter Braaten og Roar Mordal Hilde, forlater også øygruppa. Mordal Hilde drar i juni, Braaten i august. Braaten har jobbet for Sysselmannen i to perioder, totalt åtte år. I høst går han inn i en ny stilling i Statens naturoppsyn i Hallingskarvet nasjonalpark.

– Mitt åremål går ut 1. juni neste år, så det er ikke så mange månedene til jeg måtte sluttet uansett. Og om man skal være med toget må man stå på perrongen. Det nytter ikke å springe etter toget når det har gått, sier Braaten.

Lærerike år

Mordal Hilde gir seg etter å ha avtjent de seks årene åremålet hos Sysselmannen åpner for.

– Nå har jeg gått ut på dato. Men det har vært seks svært fine og lærerike år, sier Mordal Hilde.

Han forteller at familien flytter til fastlandet til sommeren, og at han skal tilbake til en politistilling i Molde.

– Det er klart det er uheldig at så mye kompetanse slutter samtidig. Men det er ikke noe nytt fenomen, det er noe vi bare må ta til etterretning. Vi må prøve å erstatte dem med så gode folk som mulig, sier sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Etter sommerferien

Kulturminnerådgiver Siri Hoem og IKT-rådgiver Kjell Anders Thorgersen gir seg også i år, og Sysselmannen jobber med å få på plass en ny miljøvernsjef. Den stillingen vil etter det Svalbardposten erfarer ikke bli besatt før etter sommerferien.

 

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av eiendommen Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!