Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiselivssjefen tar ballen

Reiselivssjef Ronny Brunvoll ønsker å spille videre på det Svalbard Hotell har startet. FOTO: Christopher Engås

Reiselivssjefen tar ballen

Reiselivssjefen ønsker å spille videre på det Svalbard Hotell har startet.

Tekst:

Publisert:

– Jeg skal booke en kaffeavtale med Stein-Ove Johannessen, og høre med ham om hva det er han har gjort, og finne ut mer konkret hva som kreves for å kunne ta inn lærlinger, sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.

Han har bare gode ord å si om initiativet til SAG.

Krever ressurser

Men Brunvoll holder fast på sin kommentar fra januar at å ha lærlinger i en bedrift krever ressurser, og at det kan bli vanskelig for mange aktører.

– Vi har svært mange små bedrifter med 1-3 ansatte. De har høyt aktivitetsnivå, og ikke den bredden som kreves for å kunne tilby lærlinger det de har krav på. Vi skal huske på at lærlinger ikke skal være billig arbeidskraft, de er under utdanning og må få det de har krav på, sier han.

Brunvoll skal nå forsøke å løfte saken videre. En idé kan være å få opplæringskontoret for Troms til å komme hit og orientere lokalt næringsliv om hva som kreves for å kunne bli godkjent opplæringsbedrift.

Reiselivsfag vurderes

På strategikonferansen i juni ble det foreslått å etablere ei fast videregående studieretning. Reiselivsfag var en av retningene som ble diskutert, men bygg- og anleggsteknikk ligger nok foran i løypa. Dette på grunn av stor interesse, og uttalt behov fra næringslivet selv.

– Longyearbyen skole har allerede ei orientering mot reiselivet gjennom skolens muligheter for å tilby programfag innenfor reiseliv, markedsføring og friluftsliv for utdanningsprogram for studiespesialisering, sier avdelingsleder for videregående avdeling, Anne-Line Pedersen.

Lokalpolitikerne skal diskutere saken videre utover høsten for å vurdere om det er liv laga for ei fast yrkesrettet studieretning fra neste skoleår.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!