Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiselivssjefen tar ballen

Reiselivssjef Ronny Brunvoll ønsker å spille videre på det Svalbard Hotell har startet. FOTO: Christopher Engås

Reiselivssjefen tar ballen

Reiselivssjefen ønsker å spille videre på det Svalbard Hotell har startet.

Tekst:

Publisert:

– Jeg skal booke en kaffeavtale med Stein-Ove Johannessen, og høre med ham om hva det er han har gjort, og finne ut mer konkret hva som kreves for å kunne ta inn lærlinger, sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.

Han har bare gode ord å si om initiativet til SAG.

Krever ressurser

Men Brunvoll holder fast på sin kommentar fra januar at å ha lærlinger i en bedrift krever ressurser, og at det kan bli vanskelig for mange aktører.

– Vi har svært mange små bedrifter med 1-3 ansatte. De har høyt aktivitetsnivå, og ikke den bredden som kreves for å kunne tilby lærlinger det de har krav på. Vi skal huske på at lærlinger ikke skal være billig arbeidskraft, de er under utdanning og må få det de har krav på, sier han.

Brunvoll skal nå forsøke å løfte saken videre. En idé kan være å få opplæringskontoret for Troms til å komme hit og orientere lokalt næringsliv om hva som kreves for å kunne bli godkjent opplæringsbedrift.

Reiselivsfag vurderes

På strategikonferansen i juni ble det foreslått å etablere ei fast videregående studieretning. Reiselivsfag var en av retningene som ble diskutert, men bygg- og anleggsteknikk ligger nok foran i løypa. Dette på grunn av stor interesse, og uttalt behov fra næringslivet selv.

– Longyearbyen skole har allerede ei orientering mot reiselivet gjennom skolens muligheter for å tilby programfag innenfor reiseliv, markedsføring og friluftsliv for utdanningsprogram for studiespesialisering, sier avdelingsleder for videregående avdeling, Anne-Line Pedersen.

Lokalpolitikerne skal diskutere saken videre utover høsten for å vurdere om det er liv laga for ei fast yrkesrettet studieretning fra neste skoleår.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!