Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiselivssjefen tar ballen

Reiselivssjef Ronny Brunvoll ønsker å spille videre på det Svalbard Hotell har startet. FOTO: Christopher Engås

Reiselivssjefen tar ballen

Reiselivssjefen ønsker å spille videre på det Svalbard Hotell har startet.

Tekst:

Publisert:

– Jeg skal booke en kaffeavtale med Stein-Ove Johannessen, og høre med ham om hva det er han har gjort, og finne ut mer konkret hva som kreves for å kunne ta inn lærlinger, sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.

Han har bare gode ord å si om initiativet til SAG.

Krever ressurser

Men Brunvoll holder fast på sin kommentar fra januar at å ha lærlinger i en bedrift krever ressurser, og at det kan bli vanskelig for mange aktører.

– Vi har svært mange små bedrifter med 1-3 ansatte. De har høyt aktivitetsnivå, og ikke den bredden som kreves for å kunne tilby lærlinger det de har krav på. Vi skal huske på at lærlinger ikke skal være billig arbeidskraft, de er under utdanning og må få det de har krav på, sier han.

Brunvoll skal nå forsøke å løfte saken videre. En idé kan være å få opplæringskontoret for Troms til å komme hit og orientere lokalt næringsliv om hva som kreves for å kunne bli godkjent opplæringsbedrift.

Reiselivsfag vurderes

På strategikonferansen i juni ble det foreslått å etablere ei fast videregående studieretning. Reiselivsfag var en av retningene som ble diskutert, men bygg- og anleggsteknikk ligger nok foran i løypa. Dette på grunn av stor interesse, og uttalt behov fra næringslivet selv.

– Longyearbyen skole har allerede ei orientering mot reiselivet gjennom skolens muligheter for å tilby programfag innenfor reiseliv, markedsføring og friluftsliv for utdanningsprogram for studiespesialisering, sier avdelingsleder for videregående avdeling, Anne-Line Pedersen.

Lokalpolitikerne skal diskutere saken videre utover høsten for å vurdere om det er liv laga for ei fast yrkesrettet studieretning fra neste skoleår.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!