Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiselivssjefen tar ballen

Reiselivssjef Ronny Brunvoll ønsker å spille videre på det Svalbard Hotell har startet. FOTO: Christopher Engås

Reiselivssjefen tar ballen

Reiselivssjefen ønsker å spille videre på det Svalbard Hotell har startet.

Tekst:

Publisert:

– Jeg skal booke en kaffeavtale med Stein-Ove Johannessen, og høre med ham om hva det er han har gjort, og finne ut mer konkret hva som kreves for å kunne ta inn lærlinger, sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.

Han har bare gode ord å si om initiativet til SAG.

Krever ressurser

Men Brunvoll holder fast på sin kommentar fra januar at å ha lærlinger i en bedrift krever ressurser, og at det kan bli vanskelig for mange aktører.

– Vi har svært mange små bedrifter med 1-3 ansatte. De har høyt aktivitetsnivå, og ikke den bredden som kreves for å kunne tilby lærlinger det de har krav på. Vi skal huske på at lærlinger ikke skal være billig arbeidskraft, de er under utdanning og må få det de har krav på, sier han.

Brunvoll skal nå forsøke å løfte saken videre. En idé kan være å få opplæringskontoret for Troms til å komme hit og orientere lokalt næringsliv om hva som kreves for å kunne bli godkjent opplæringsbedrift.

Reiselivsfag vurderes

På strategikonferansen i juni ble det foreslått å etablere ei fast videregående studieretning. Reiselivsfag var en av retningene som ble diskutert, men bygg- og anleggsteknikk ligger nok foran i løypa. Dette på grunn av stor interesse, og uttalt behov fra næringslivet selv.

– Longyearbyen skole har allerede ei orientering mot reiselivet gjennom skolens muligheter for å tilby programfag innenfor reiseliv, markedsføring og friluftsliv for utdanningsprogram for studiespesialisering, sier avdelingsleder for videregående avdeling, Anne-Line Pedersen.

Lokalpolitikerne skal diskutere saken videre utover høsten for å vurdere om det er liv laga for ei fast yrkesrettet studieretning fra neste skoleår.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!