Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiselivet feiret seg selv

Trine Krystad i Visit Svalbard roste reiselivet sammen med lokalstyreleder, Arild Olsen. FOTO: Hilde Røsvik

Reiselivet feiret seg selv

Endelig fikk alle være med på feiringen av merket for bærekraftig reisemål.

Tekst:

Publisert:

Tirsdag kveld ba Visit Svalbard alle som jobber i reiselivet på markering av at Svalbard har fått merke som bærekraftig reisemål av Innovasjon Norge.

Reiselivssjef Ronny Brunvoll og nestleder i lokalstyret, Eirik Berger (V) mottok prisen av næringsminister Monica Mæland i Oslo den 9. juni. Svalbard var en av åtte steder som fikk merket.

Lokal markering
Rundt tretti personer møtte fram til kakespising og workshop.

Prosjektleder i Visit Svalbard, Trine Krystad sa at det var viktig å dele både glede og heder og ære med reiselivsnæringen og alle som har bidratt til at de har fått merket. Hun var også opptatt av at dette er en pågående prosess og at arbeidet skal føres videre.

– Nå må vi holde foten på gassen og diskutere hva vi skal gjøre de neste tre årene. Så må vi også sørge for stadig forbedring med konkrete og synlige bærekraftige tiltak.

Verbal rakett
Lokalstyreleder Arild Olsen tok pause fra lokalstyremøtet for å si noen ord til forsamlingen. Han ble oppfordret av Krystad til å komme med en verbal rakett.

– Det vet jeg ikke om jeg får til, men dere gjør i alle fall en fantastisk jobb. Nå er det opp til oss politikere å følge opp videre. Det er ofte når det kommer til oss politikere at det strander. Da er det alltid en kamp om kroner og ører, sa Olsen.

Han mente at det å jobbe med bærekraft systematisk også vil gi god bedriftsøkonomi både på kort og lang sikt.

– Her må alle ta del, både næringen selv, poltikere og Sysselmannen, sa lokalstyrelederen før han gikk tilbake til møtet.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!