Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiselivet feiret seg selv

Trine Krystad i Visit Svalbard roste reiselivet sammen med lokalstyreleder, Arild Olsen. FOTO: Hilde Røsvik

Reiselivet feiret seg selv

Endelig fikk alle være med på feiringen av merket for bærekraftig reisemål.

Tekst:

Publisert:

Tirsdag kveld ba Visit Svalbard alle som jobber i reiselivet på markering av at Svalbard har fått merke som bærekraftig reisemål av Innovasjon Norge.

Reiselivssjef Ronny Brunvoll og nestleder i lokalstyret, Eirik Berger (V) mottok prisen av næringsminister Monica Mæland i Oslo den 9. juni. Svalbard var en av åtte steder som fikk merket.

Lokal markering
Rundt tretti personer møtte fram til kakespising og workshop.

Prosjektleder i Visit Svalbard, Trine Krystad sa at det var viktig å dele både glede og heder og ære med reiselivsnæringen og alle som har bidratt til at de har fått merket. Hun var også opptatt av at dette er en pågående prosess og at arbeidet skal føres videre.

– Nå må vi holde foten på gassen og diskutere hva vi skal gjøre de neste tre årene. Så må vi også sørge for stadig forbedring med konkrete og synlige bærekraftige tiltak.

Verbal rakett
Lokalstyreleder Arild Olsen tok pause fra lokalstyremøtet for å si noen ord til forsamlingen. Han ble oppfordret av Krystad til å komme med en verbal rakett.

– Det vet jeg ikke om jeg får til, men dere gjør i alle fall en fantastisk jobb. Nå er det opp til oss politikere å følge opp videre. Det er ofte når det kommer til oss politikere at det strander. Da er det alltid en kamp om kroner og ører, sa Olsen.

Han mente at det å jobbe med bærekraft systematisk også vil gi god bedriftsøkonomi både på kort og lang sikt.

– Her må alle ta del, både næringen selv, poltikere og Sysselmannen, sa lokalstyrelederen før han gikk tilbake til møtet.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!