Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiselivet feiret seg selv

Trine Krystad i Visit Svalbard roste reiselivet sammen med lokalstyreleder, Arild Olsen. FOTO: Hilde Røsvik

Reiselivet feiret seg selv

Endelig fikk alle være med på feiringen av merket for bærekraftig reisemål.

Tekst:

Publisert:

Tirsdag kveld ba Visit Svalbard alle som jobber i reiselivet på markering av at Svalbard har fått merke som bærekraftig reisemål av Innovasjon Norge.

Reiselivssjef Ronny Brunvoll og nestleder i lokalstyret, Eirik Berger (V) mottok prisen av næringsminister Monica Mæland i Oslo den 9. juni. Svalbard var en av åtte steder som fikk merket.

Lokal markering
Rundt tretti personer møtte fram til kakespising og workshop.

Prosjektleder i Visit Svalbard, Trine Krystad sa at det var viktig å dele både glede og heder og ære med reiselivsnæringen og alle som har bidratt til at de har fått merket. Hun var også opptatt av at dette er en pågående prosess og at arbeidet skal føres videre.

– Nå må vi holde foten på gassen og diskutere hva vi skal gjøre de neste tre årene. Så må vi også sørge for stadig forbedring med konkrete og synlige bærekraftige tiltak.

Verbal rakett
Lokalstyreleder Arild Olsen tok pause fra lokalstyremøtet for å si noen ord til forsamlingen. Han ble oppfordret av Krystad til å komme med en verbal rakett.

– Det vet jeg ikke om jeg får til, men dere gjør i alle fall en fantastisk jobb. Nå er det opp til oss politikere å følge opp videre. Det er ofte når det kommer til oss politikere at det strander. Da er det alltid en kamp om kroner og ører, sa Olsen.

Han mente at det å jobbe med bærekraft systematisk også vil gi god bedriftsøkonomi både på kort og lang sikt.

– Her må alle ta del, både næringen selv, poltikere og Sysselmannen, sa lokalstyrelederen før han gikk tilbake til møtet.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!