Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Reiselivet feiret seg selv

Trine Krystad i Visit Svalbard roste reiselivet sammen med lokalstyreleder, Arild Olsen. FOTO: Hilde Røsvik

Reiselivet feiret seg selv

Endelig fikk alle være med på feiringen av merket for bærekraftig reisemål.

Tirsdag kveld ba Visit Svalbard alle som jobber i reiselivet på markering av at Svalbard har fått merke som bærekraftig reisemål av Innovasjon Norge.

Reiselivssjef Ronny Brunvoll og nestleder i lokalstyret, Eirik Berger (V) mottok prisen av næringsminister Monica Mæland i Oslo den 9. juni. Svalbard var en av åtte steder som fikk merket.

Lokal markering
Rundt tretti personer møtte fram til kakespising og workshop.

Prosjektleder i Visit Svalbard, Trine Krystad sa at det var viktig å dele både glede og heder og ære med reiselivsnæringen og alle som har bidratt til at de har fått merket. Hun var også opptatt av at dette er en pågående prosess og at arbeidet skal føres videre.

– Nå må vi holde foten på gassen og diskutere hva vi skal gjøre de neste tre årene. Så må vi også sørge for stadig forbedring med konkrete og synlige bærekraftige tiltak.

Verbal rakett
Lokalstyreleder Arild Olsen tok pause fra lokalstyremøtet for å si noen ord til forsamlingen. Han ble oppfordret av Krystad til å komme med en verbal rakett.

– Det vet jeg ikke om jeg får til, men dere gjør i alle fall en fantastisk jobb. Nå er det opp til oss politikere å følge opp videre. Det er ofte når det kommer til oss politikere at det strander. Da er det alltid en kamp om kroner og ører, sa Olsen.

Han mente at det å jobbe med bærekraft systematisk også vil gi god bedriftsøkonomi både på kort og lang sikt.

– Her må alle ta del, både næringen selv, poltikere og Sysselmannen, sa lokalstyrelederen før han gikk tilbake til møtet.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!