Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Regn, sludd, plussgrader og mye vind

Et høytrykk som står i ro over Russland sørger for at lavtrykkene kommer inn fra Norskehavet og treffer Svalbard. Her er prognosen for onsdag klokka 13.00. FOTO: Meteorologisk institutt

Nyttårsværet: – Jevnt over mye dårlig

Regn, sludd, plussgrader og mye vind

Begredelige prognoser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.12.2015 kl 17:20

Et høytrykk over Russland dirigerer lavtrykkene over Svalbard de neste dagene, og meteorologene sier det ikke ser pent ut for nyttårsværet.

– Det blir mildere og mye vind. I morgen tirsdag ser det ut til å bli null grader og litt over, i tillegg til sørvestlig sterk kuling. I Longyearbyen kommer nedbøren i form av regn og sludd, sier statsmeteorolog Geir Bøyun ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Deretter går det slag i slag fram til nyttårsaften. Vinden – som hovedsaklig er ventet fra sørvest – løyer i perioder og slår seg opp i andre. Takket være temperaturene, som ifølge Yr.no kan nå helt opp i fire pluss, vil nedbøren variere mellom snø, sludd og regn.

– Det kommer til å bli jevnt over mye dårlig vær. Selv om det innimellom kan bli bra, vil det være urolig og vekslende. Det er vanskelig å se at dette skulle stabilisere seg ordentlig med det første, lyder beskjeden fra statsmeteorologen.

Værskiftet vil også få følger for skredfaren. Det ferskeste skredvarslet for Longyearbyen, publisert mandag formiddag på varsom.no, oppgir faregrad tre: betydelig. Dette gjelder i alle himmelretninger.

– Nedbør, temperaturstigning og sørvestlig kuling gir fare for skred. Det forventes forsatt lokalt å være vedvarende svake ustabile lag i snødekket. All ferdsel i terrenget over bebyggelsen bør unngås, slår varselet fast.

Etter en befaring mandag ettermiddag med skredeksperter fra NVE, besluttet Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre å opprettholde ferdselsforbudet fram til 1. januar.

Dermed blir det heller ikke åpning for at evakuerte får hente ut eiendeler før på nyåret.

– Værprognosene ser bedre ut fra fredag 1. januar, men det vil bli tatt en ny grundig skredvurdering den dagen, skriver Sysselmannen på sine hjemmesider.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!