Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Refses for helikopterlanding

 

Refses for helikopterlanding

Store Norske Gull har fått advarsel fra Sysselmannen for å ha landet for mye med helikopter i forbindelse med gulleting i St. Jonsfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.02.2011 kl 14:13

I et brev til Store Norske Gull (SNG) skriver Sysselmannen at bruken av helikopter avviker fra det selskapet hadde lov til. Sysselmannen ser så alvorlig på avvikene at de vurderer å anmelde selskapet hvis det avdekkes tilsvarende avvik i framtiden.

Fraktet utstyr

SNG fikk i januar i fjor tillatelse fra Sysselmannen til å gjøre kjerneboringer i St. Jonsfjorden og sette ut drivstoffdepot og boligrigg med helikopter. Selskapet antydet i søknaden at bruken av helikopter ville være relativ beskjeden.

Helikopterloggen viser imidlertid at SNG landet med helikopter i området 429 ganger fra mars til september i fjor. I boreperioden ble det landet 231 ganger, som er over fire ganger så mye som selskapet hadde søkt om. Selskapet hadde også skissert at det meste av landingene skulle foregå i mars. Realiteten var at det ble gjort 41 landinger i mars, mot 388 fra april til september. 

Skylder på misforståelse

I tillatelsen gjør Sysselmannen det klart at de skal varsles om eventuelle endringer i planene. Dette gjelder blant annet større avvik fra angitte borelokaliteter og endret logistikk. Likevel har ikke SNG varslet Sysselmannen om den utstrakte helikopterbruken.

Fungerende administrerende direktør i Store Norske, Dag Ivar Brekke, mener det hele beror på en misforståelse.

– Vi mener at flygingen vi har utført ikke avviker vesentlig fra det vi har søkt om, sier Brekke.

Store Norske vil nå komme med en utredning til Sysselmannen om saken.

Les mer om gulletingen i fredagens papirutgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!