Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Redusert drift på kraftstasjonen

 

Redusert drift på kraftstasjonen

Energiverket i Longyearbyen fikk lørdag kveld en stans på grunn av en lekkasje på kjelene. Fram til tirsdag ettermiddag vil tilbudet til brukerne være redusert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Reservekraftstasjonen ble startet og har gått for fullt etter stansen på energiverket, men ifølge en pressemelding fra Bydrift har ikke denne nok effekt til alle sluttbrukerne. De som har aggregater installert har startet disse, noe som hjelper på situasjonen.

I full drift tirsdag
«Fram til tirsdag 12. juni vil vi ha redusert effekt ut til våre kunder i Longyearbyen. Vi regner med at vi i løpet av tirsdag ettermiddag vil være i full drift ved energiverket, slik at alle våre kunder igjen blir fornøyde», skriver Bydrift i pressemeldingen.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!