Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Redningsaksjon i Bjørndalen

Det var her at de to kvinnene gikk seg fast oppe i den bratte fjellsiden. Bildet er tatt i formiddag fra helikopter. FOTO: Birger Amundsen

Redningsaksjon i Bjørndalen

Sysselmannens redningshelikopter reddet to kvinner i 20-årene ned fra fjellet i Bjørndalen. Kvinnene ble funnet i god behold ved 16-tiden i ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2010 kl 08:32

Redningshelikopteret ble sendt ut i ettermiddag for å lete etter de to kvinnene, som ikke var kommet tilbake til avtalt tid etter en jakttur i Bjørndalen, skriver Sysselmannen på sine nettsider.

Gikk seg fast

Kvinnene hadde kommet ut i vanskelig terreng og blitt sittende fast i en fjellskrent. De var uskadd, men kalde, da de ble funnet etter fem timers venting.

– Det er viktig at folk som ferdes i terrenget gjør tydelige avtaler. I dette tilfelle førte avtalen til at leteaksjonen kom raskt i gang og at kvinnene ble funnet før det ble mørkt, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!