Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Redningsaksjon i Bjørndalen

Det var her at de to kvinnene gikk seg fast oppe i den bratte fjellsiden. Bildet er tatt i formiddag fra helikopter. FOTO: Birger Amundsen

Redningsaksjon i Bjørndalen

Sysselmannens redningshelikopter reddet to kvinner i 20-årene ned fra fjellet i Bjørndalen. Kvinnene ble funnet i god behold ved 16-tiden i ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2010 kl 08:32

Redningshelikopteret ble sendt ut i ettermiddag for å lete etter de to kvinnene, som ikke var kommet tilbake til avtalt tid etter en jakttur i Bjørndalen, skriver Sysselmannen på sine nettsider.

Gikk seg fast

Kvinnene hadde kommet ut i vanskelig terreng og blitt sittende fast i en fjellskrent. De var uskadd, men kalde, da de ble funnet etter fem timers venting.

– Det er viktig at folk som ferdes i terrenget gjør tydelige avtaler. I dette tilfelle førte avtalen til at leteaksjonen kom raskt i gang og at kvinnene ble funnet før det ble mørkt, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!