Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Redningsaksjon avblåst

Sysselmannen rakk ikke å rykke ut med skuter fra Sjøgarasjen før de to savnede personene var kommet til rette. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Redningsaksjon avblåst

De to Unis-studentene som mandag ettermiddag ble meldt savnet er kommet til rette i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Unis-studentene hadde vært på tur til Austfjordnes og skulle vært tilbake i Longyearbyen søndag. Da de ble meldt savnet mandag ettermiddag sendte Sysselmannen ut Super Pumaen for å lete.

Kom til rette
Sysselmannen planla også å sende ut en bakkepatrulje med mannskaper fra Røde Kors, men før de rakk å dra ut ble de to savnede personene observert i Longyearbyen.
– De kom til rette av seg selv og ble sett i 15.30-tida av vedkommende som meldte dem savnet. Dermed ble aksjonen avblåst, sier sysselmannsførstebetjent Roar Mordal Hilde.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!