Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Redelig av LL

Johan Sletten er fornøyd med at gebyret betales tilbake mens det jobbes med å korrigere metodene. FOTO: Christopher Engås

– Redelig av LL

Johan Sletten i Bykaia Lagerutleie AS er fornøyd med måten LL har valgt å gå fram på.

Tekst:

Publisert:

Sletten, som eier selskapet sammen med Olav Vik Solheim, regner imidlertid ikke saken som ute av verden.

– Å tilbakebetale pengene er en ryddig måte å gå fram på. Nå må vi sette disse pengene inn på en konto, og vente til en ny metode for utregning av tilknytningsgebyret er vedtatt. Så får vi se på hva regningen da blir. Jeg både tror og håper at den blir vesentlig lavere enn den vi først betalte, sier Sletten.

I kulissene følger andre med. LNS Spitsbergen eier to lagerbygg lenger vest i samme gate som Bykaia Lagerutleie. Lagerhallene ble selskapets eie da det kjøpte opp Bykaia AS for et par år siden. Medregnet i prisen var veitilknytningsgebyret som i sin tid ble betalt, og som nå altså er funnet å være ulovlig utregnet.

– Vi må se på dette, for LNS Spitsbergen har ikke råd til å kaste bort penger heller. For høye gebyr betalt til LL gir seg utslag i høyere priser til kundene våre. I dag er det styremøte i selskapet, og jeg regner med at det vil bli diskutert der, sier Frank Jakobsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!