Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Redelig av LL

Johan Sletten er fornøyd med at gebyret betales tilbake mens det jobbes med å korrigere metodene. FOTO: Christopher Engås

– Redelig av LL

Johan Sletten i Bykaia Lagerutleie AS er fornøyd med måten LL har valgt å gå fram på.

Tekst:

Publisert:

Sletten, som eier selskapet sammen med Olav Vik Solheim, regner imidlertid ikke saken som ute av verden.

– Å tilbakebetale pengene er en ryddig måte å gå fram på. Nå må vi sette disse pengene inn på en konto, og vente til en ny metode for utregning av tilknytningsgebyret er vedtatt. Så får vi se på hva regningen da blir. Jeg både tror og håper at den blir vesentlig lavere enn den vi først betalte, sier Sletten.

I kulissene følger andre med. LNS Spitsbergen eier to lagerbygg lenger vest i samme gate som Bykaia Lagerutleie. Lagerhallene ble selskapets eie da det kjøpte opp Bykaia AS for et par år siden. Medregnet i prisen var veitilknytningsgebyret som i sin tid ble betalt, og som nå altså er funnet å være ulovlig utregnet.

– Vi må se på dette, for LNS Spitsbergen har ikke råd til å kaste bort penger heller. For høye gebyr betalt til LL gir seg utslag i høyere priser til kundene våre. I dag er det styremøte i selskapet, og jeg regner med at det vil bli diskutert der, sier Frank Jakobsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!