Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Redelig av LL

Johan Sletten er fornøyd med at gebyret betales tilbake mens det jobbes med å korrigere metodene. FOTO: Christopher Engås

– Redelig av LL

Johan Sletten i Bykaia Lagerutleie AS er fornøyd med måten LL har valgt å gå fram på.

Sletten, som eier selskapet sammen med Olav Vik Solheim, regner imidlertid ikke saken som ute av verden.

– Å tilbakebetale pengene er en ryddig måte å gå fram på. Nå må vi sette disse pengene inn på en konto, og vente til en ny metode for utregning av tilknytningsgebyret er vedtatt. Så får vi se på hva regningen da blir. Jeg både tror og håper at den blir vesentlig lavere enn den vi først betalte, sier Sletten.

I kulissene følger andre med. LNS Spitsbergen eier to lagerbygg lenger vest i samme gate som Bykaia Lagerutleie. Lagerhallene ble selskapets eie da det kjøpte opp Bykaia AS for et par år siden. Medregnet i prisen var veitilknytningsgebyret som i sin tid ble betalt, og som nå altså er funnet å være ulovlig utregnet.

– Vi må se på dette, for LNS Spitsbergen har ikke råd til å kaste bort penger heller. For høye gebyr betalt til LL gir seg utslag i høyere priser til kundene våre. I dag er det styremøte i selskapet, og jeg regner med at det vil bli diskutert der, sier Frank Jakobsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!