Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Redaktøren slutter i Svalbardposten

Eirik Palm slutter som redaktør i Svalbardposten. Han skal inn i ei nyopprettet stilling i Finnmarkseiendommen som kalles leder for informasjon og samfunnskontakt. FOTO: Christopher Engås

Redaktøren slutter i Svalbardposten

Redaktør og daglig leder Eirik Palm i Svalbardposten har sagt opp jobben sin. Han skal over i ny jobb i Finnmarkseiendommen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2015 kl 10:26

Eirik Palm har vært redaktør og daglig leder i Svalbardposten siden 1. oktober, 2013. Nå er hans dager i stillingen talte. I mars skal han over i ny jobb i Finnmarkseiendommen.

– Det har vært en fantastisk reise å være redaktør og daglig leder i en avis så høyt skattet som Svalbardposten. Svalbardposten er et viktig nyhetsorgan og historieformidler, og det eneste nyhetsmediet som rapporterer om Høy-Arktis fra Høy-Arktis hver bidige dag, året rundt. Det er en liten organisasjon, men en organisasjon som har en enestående evne til å snu seg raskt, og et et dedikert kollegium. Jeg vil også si at jeg har hatt et styre som hele tiden har stått bak meg, og som jeg har har hatt et svært godt samarbeid med, sier Palm.

– Tiden har gått utrolig fort, og det er et godt tegn. Da jeg kom opp hadde jeg et perspektiv på to til fire år, og nå er tiden inne for nye utfordringer. Når jeg om noen måneder forlater Svalbardposten er det med gode følelser for avisen, kolleger, folket her oppe og ikke minst våre lesere, legger han til.

Palm er stolt av det som er utrettet siden han tiltrådte for over to år siden.

– Svalbardposten har i løpet av de siste to årene begynt å publisere engelskspråklige artikler, vi har skapt det engelkspråklige magasinet "Top of the World", vi har økt opplagstallet og fikk hederlig omtale i konkurransen om Året lokalavis. Markedet vårt er marginalt, men vi har snudd økonomien, og ser ut til å få et tilfredsstillende resultat i 2015. Oppsummert er det bare én ting å si: Det har vært steikandes artig!

Palm skal over i ei nyopprettet stilling i Finnmarkseiendommen. Stillingen kalles leder for informasjon og samfunnskontakt. Nytt arbeidssted for Eirik Palm blir Lakselv.

Styreleder Carl Einar Ianssen i Svalbardposten synes det er vemodig at Palm nå slutter.

– Det er beklagelig at Eirik slutter som daglig leder og redaktør i Svalbardposten. Jeg har hatt et godt og tett samarbeid med ham i min tid som styreleder. Han har stått for ei nødvendig omstilling av drifta, som har kommet som en konsekvens av endringene som har skjedd i markedet for papiraviser. Det har han gjort samtidig som Svalbardposten har levert god journalistikk hver uke mens han har sittet som leder. Når Palm nå har valgt å gå inn i ny jobb, vil jeg ønkse ham lykke til, sier Ianssen.

Styrelederen sier at jakten på Eirik Palms etterfølger skal starte umiddelbart.

– Prosessen skal vi bli enig om på styremøte i kveld. Håpet mitt er at stillingen kan lyses ut før jul, sier styreleder Carl Einar Ianssen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!