Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Realistisk øvelse på Funken

Øvelsen på Funken tirsdag ettermiddag var svært realistisk. Her er det Kai Johannessen (t.v.) og Øyvind Johansen som hjelper en av de skadde ut av hotellet. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Realistisk øvelse på Funken

Tirsdag ettermiddag gikk det full alarm i Longyearbyen. Brann på Funken og flere personer savnet. Se bildeserie her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Heldigvis var det bare en øvelse denne gangen. Longyearbyen brannvesen gjennomførte en fullskalaøvelse i samarbeid med Spitsbergen Hotel, Funken. Også Sysselmannen og ansatte ved sykehuset rykket ut, i tillegg til at brannkorpset fikk forsterkninger gjennom Avinor.
Meldingen gikk rett før klokken 16, og få minutter senere var brannvesen, politi og sykepersonell på stedet. Alle hotellgjestene som man hadde oversikt over ble evakuert.

Se flere bilder fra øvelsen her!

Rask gjennomsøking
I løpet av en halv time hadde brannkorpset gjennomsøkt første etasje i hotellet, slukket brannen og fått ut fire personer. I andre og tredje etasje var det ifølge hotellet ingen gjester, derfor fokuserte brannvesenet på første etasje. Gjennomsøkingen av etasjen gikk raskt, mye takket være det varmesøkende kameraet som brannkorpset bruker.
– Initativet til øvelsen kom fra hotellet, som ønsket å ha en brannøvelse. Det er veldig nyttig for oss å få øvd mot et slikt objekt, sier brannsjef Jan Olav Sæter.

Les mer om øvelsen i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!