Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Realistisk øvelse på Funken

Øvelsen på Funken tirsdag ettermiddag var svært realistisk. Her er det Kai Johannessen (t.v.) og Øyvind Johansen som hjelper en av de skadde ut av hotellet. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Realistisk øvelse på Funken

Tirsdag ettermiddag gikk det full alarm i Longyearbyen. Brann på Funken og flere personer savnet. Se bildeserie her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Heldigvis var det bare en øvelse denne gangen. Longyearbyen brannvesen gjennomførte en fullskalaøvelse i samarbeid med Spitsbergen Hotel, Funken. Også Sysselmannen og ansatte ved sykehuset rykket ut, i tillegg til at brannkorpset fikk forsterkninger gjennom Avinor.
Meldingen gikk rett før klokken 16, og få minutter senere var brannvesen, politi og sykepersonell på stedet. Alle hotellgjestene som man hadde oversikt over ble evakuert.

Se flere bilder fra øvelsen her!

Rask gjennomsøking
I løpet av en halv time hadde brannkorpset gjennomsøkt første etasje i hotellet, slukket brannen og fått ut fire personer. I andre og tredje etasje var det ifølge hotellet ingen gjester, derfor fokuserte brannvesenet på første etasje. Gjennomsøkingen av etasjen gikk raskt, mye takket være det varmesøkende kameraet som brannkorpset bruker.
– Initativet til øvelsen kom fra hotellet, som ønsket å ha en brannøvelse. Det er veldig nyttig for oss å få øvd mot et slikt objekt, sier brannsjef Jan Olav Sæter.

Les mer om øvelsen i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!