Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rapporterer fra Svalbard

Dave Fox rapporterer fra Svalbard. FOTO: Christopher Engås

Rapporterer fra Svalbard

Dave Fox beskriver Svalbard og Longyearbyen for The Straits Times i Singapore.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2014 kl 10:36

Journalister er ikke et uvant syn for svalbardianere. Men når de kommer helt fra Singapore, blir det litt spesielt. The Straits Times er den desidert største avisen i miniputt-landet med et opplag på nesten 366.000 eksemplarer. Fox (bildet) er amerikansk, men jobber frilans for avisen i landet hvor han og kona Kattina bor. Leserne av avisen kan vente seg en reportasje om et sted som er så langt fra det de er vant til som mulig.

– Jeg har alltid hatt veldig lyst til å reise opp hit. Det er et fantastisk landskap med en interessant blanding av folk, sier han.

Fox har fått se det Longyearbyen har å by på, og tatt bilder av det meste, og han har vært på båtturer vestover i Isfjorden. Men hans hovedvinkling skulle være Pyramiden, og det gikk ikke så bra.

– Vi bestilte tur dit gjennom Svalbard Booking, og ble tatt et stykke ut på fjorden i båt. Så mente de været ble for usikkert, og snudde, sier han.

Amerikaneren, som snakker flytende norsk etter å ha jobbet i Norden i mange år, skal flytte fra trange Singapore om et år.

– Hvis jeg finner meg noe å gjøre er ikke Norge helt uaktuelt, siden jeg kan språket. Det hadde til og med vært artig å prøve seg litt på Svalbard, sier Dave Fox.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!