Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rapporterer fra Svalbard

Dave Fox rapporterer fra Svalbard. FOTO: Christopher Engås

Rapporterer fra Svalbard

Dave Fox beskriver Svalbard og Longyearbyen for The Straits Times i Singapore.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2014 kl 10:36

Journalister er ikke et uvant syn for svalbardianere. Men når de kommer helt fra Singapore, blir det litt spesielt. The Straits Times er den desidert største avisen i miniputt-landet med et opplag på nesten 366.000 eksemplarer. Fox (bildet) er amerikansk, men jobber frilans for avisen i landet hvor han og kona Kattina bor. Leserne av avisen kan vente seg en reportasje om et sted som er så langt fra det de er vant til som mulig.

– Jeg har alltid hatt veldig lyst til å reise opp hit. Det er et fantastisk landskap med en interessant blanding av folk, sier han.

Fox har fått se det Longyearbyen har å by på, og tatt bilder av det meste, og han har vært på båtturer vestover i Isfjorden. Men hans hovedvinkling skulle være Pyramiden, og det gikk ikke så bra.

– Vi bestilte tur dit gjennom Svalbard Booking, og ble tatt et stykke ut på fjorden i båt. Så mente de været ble for usikkert, og snudde, sier han.

Amerikaneren, som snakker flytende norsk etter å ha jobbet i Norden i mange år, skal flytte fra trange Singapore om et år.

– Hvis jeg finner meg noe å gjøre er ikke Norge helt uaktuelt, siden jeg kan språket. Det hadde til og med vært artig å prøve seg litt på Svalbard, sier Dave Fox.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!