Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pusterom for gatekjøkken

Får bedre tid: Sam Ziaei og samboer Patcharaporn Ratchano er fornøyde med å ha fått lov til å ha gatekjøkkenet Classic Pizza i Lompensenteret i noen måneder til. Nå er avtalen at lokalet skal være tømt til nyttår. FOTO: Christopher Engås

Pusterom for gatekjøkken

Sam Ziaei er lettet over å ha fått tillatelse til å drive Classic Pizza i Lompensenteret ut året.

– Det var godt å få litt mer tid å områ seg på. Nå får vi drive i noen måneder til, og samtidig jobbe videre med å skaffe nye lokaler, eller ei tomt å bygge et gatekjøkken på, sier Sam Ziaei.

Er oppsagt

Tidligere i år ble det klart at Classic Pizza ikke får forlenget leieavtalen i Lompensenteret, etter å ha holdt til i lokalene i nesten tolv år. Begrunnelsen da var at senteret skulle pusses opp.

– Vi skal gjøre en del bygningstekniske utbedringer i den delen av bygget, blant annet på ventilasjonsanlegget. Ellers er det så enkelt at leiekontrakter har en viss varighet. Av og til sies de opp av leietaker, og av og til av utleier. Dette er godt innenfor de formelle rammer og regler som foreligger, sa styreleder i Eiendomsinvestor AS, Lars Erik Hoel, til Svalbardposten 26. juli. Eiendomsinvestor eier Lompensenteret sammen med Store Norske.

Senere på sommeren ble det klart at Fruene skal overta arealet som gatekjøkkenet har leid siden 2001. Classic Pizza fikk i sommer utsatt fristen for utflytting fra 1. august til 1. oktober.

Ingen kommentar

Nå sier altså Sam Ziaei at han har fått nok en utsettelse på fristen til å flytte ut. Men Lars Erik Hoel, som i flere omganger har kommentert denne saken i Svalbardposten tidligere, har inntatt en ny holdning.

– Jeg kjenner ikke noe til det du sier, og jeg kommenterer ikke leieforholdene våre til Svalbardposten, sier han.

– Men leietaker sier han har fått en utsettelse på fristen for å flytte ut, slik at det blir drift i gatekjøkkenet i noen måneder til. Kan du bekrefte det?

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte noe som helst. Du får snakke med leietakeren, svarer Hoel.

Heller ikke daglig leder i Lompensenteret, Per Chr. Frøyslie vil si noe om utsettelsen til Svalbardposten. Mandag var han på befaring i lokalet, og Classic Pizza fikk da en beskrivelse av hvordan eieren vil ha lokalet overlevert.

– Det er ei helt standard befaring som man gjør ved utflytting, sier Frøyslie.

Sam Ziaei må demontere en god del av inventaret før han forlater Lompensenteret, men det plager ham ikke i det hele tatt.

Positivt overrasket

– Veldig mye av det kan jeg bruke igjen når jeg får satt opp bedriften igjen. Når det blir er uklart, men jeg vil jo i gang så snart som mulig. Jeg regner med å stenge i midten av desember slik at vi får en halv måned på oss på å flytte ut. Så får vi se hvor lenge Classic Pizza er nedlagt, sier han.

Ziaei tilføyer at han er positivt overrasket over å ha fått lov til å drive lenger enn forutsatt i leieavtalen.

– Nå skal jeg bruke tiden godt på å finne en god løsning. Slik jeg ser det er det flere muligheter i sentrum for å kunne etablere bedriften igjen, men da må jeg ha tilgang til ei tomt eller et lokale. La meg få kjøpe ei tomt, så skal jeg begynne å bygge med en gang, sier Sam Ziaei.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!