Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Protesterer mot hybelbygg

Naboene til to plan­lagte bygg nedenfor vei 228 protesterer mot byggene. De ber Lokalstyret finne en annen tomt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er Steakers Svalbard som planlegger å bygge to nye boligkompleks mellom Kroa og vei 228 og 230. Bygningene skal bestå av 12 leiligheter og hybler, som blant annet skal huse de ansatte ved Kroa.
– Det er et problem hvert år å få tak i boliger til de ansatte. Vi er lei av å måtte putte folk sammen i små hybler, og derfor håper vi i stedet å få bygge selv, sier daglig leder på Kroa, Jørn Hansen.

Men nå protesterer naboene som bor ovenfor det planlagte bygget.
– Det er en veldig trang tomt, og de nye byggene vil ta mye av utsikten. Det vil også bli et parkeringskaos hvis ikke hele parkeringssystemet rundt Svea-husene blir lagt om, sier Knut Mikalsen.

Feil form
Han er en av naboene som har sendt brev til Longyearbyen lokalstyre, der de ber om at Lokalstyret finner en annen egnet tomt.
– Husene som skal bygges ligner på de siste som ble bygget i Gruvedalen, med flatt tak, og de har en helt annen form enn de husene som allerede ligger i området, sier Mikalsen.
Både han og de andre naboene mener det må gå an å ha en fortettingspolitikk uten å ødelegge utsikten for de eksisterende bygningene.

Hansen forstår naboenes frustrasjon, men det er lite han kan gjøre.
– Vi må forholde oss til det Lokalstyret sier, som er at det skal fortettes. Det første alternativet vi hadde var en tomt som lå utenfor grensa til arealplan, så der fikk vi ikke lov å bygge. Nå gjenstår det å se om vi får lov der vi nå har søkt, sier Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!