Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Protesterer mot hybelbygg

Naboene til to plan­lagte bygg nedenfor vei 228 protesterer mot byggene. De ber Lokalstyret finne en annen tomt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er Steakers Svalbard som planlegger å bygge to nye boligkompleks mellom Kroa og vei 228 og 230. Bygningene skal bestå av 12 leiligheter og hybler, som blant annet skal huse de ansatte ved Kroa.
– Det er et problem hvert år å få tak i boliger til de ansatte. Vi er lei av å måtte putte folk sammen i små hybler, og derfor håper vi i stedet å få bygge selv, sier daglig leder på Kroa, Jørn Hansen.

Men nå protesterer naboene som bor ovenfor det planlagte bygget.
– Det er en veldig trang tomt, og de nye byggene vil ta mye av utsikten. Det vil også bli et parkeringskaos hvis ikke hele parkeringssystemet rundt Svea-husene blir lagt om, sier Knut Mikalsen.

Feil form
Han er en av naboene som har sendt brev til Longyearbyen lokalstyre, der de ber om at Lokalstyret finner en annen egnet tomt.
– Husene som skal bygges ligner på de siste som ble bygget i Gruvedalen, med flatt tak, og de har en helt annen form enn de husene som allerede ligger i området, sier Mikalsen.
Både han og de andre naboene mener det må gå an å ha en fortettingspolitikk uten å ødelegge utsikten for de eksisterende bygningene.

Hansen forstår naboenes frustrasjon, men det er lite han kan gjøre.
– Vi må forholde oss til det Lokalstyret sier, som er at det skal fortettes. Det første alternativet vi hadde var en tomt som lå utenfor grensa til arealplan, så der fikk vi ikke lov å bygge. Nå gjenstår det å se om vi får lov der vi nå har søkt, sier Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!