Promillejakt endte i redningsaksjon

Promillemistenkt måtte hentes med helikopter.

Markøren viser omtrent hvor jakten på promillekjøreren endte i natt.
Publisert

Det var natt til lørdag at politiet fikk tips fra publikum om promillekjøring med snøskuter. Politiet tok opp jakten på føreren og det hele utartet til en redningsaksjon.

Hendelsesforløpet i forkant er uklart, men jakten på promillekjøreren endte innerst i Adventfjorden, hvor føreren stakk til fots ut på mudderbankene.

Her er det svært vanskelig å ta seg fram og man synker ned i gjørma om man beveger seg utpå.

I sjøen

Politiet er sparsom med opplysninger, og vil ikke si noe om kjønn eller alder, men etter det Svalbardposten forstår, kom tipset om promillekjøringen i halv ett-tiden natt til lørdag. Personen skal ha kjørt snøskuter i Mälardalen og helt ut til Revneset. På ferden innover skal skuteren ha havnet i sjøen.

I halv to-tiden var det mulig å observere en person ute på mudderbankene.

Svalbardposten fulgte opptrinnet med kikkert. Over banken hang en av Sysselmannens Super Puma-maskiner med lyskjegla rettet mot personen, som forsøkte å ta seg inn mot land. Inne på landsiden sto det som kunne være en eller flere snøskutere med lysene vendt ut mot mudderbankene.

Sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund bekrefter overfor Svalbardposten at det er sammenheng mellom promillejakten og redningshelikopteret.

Ga opp

Bevegelsene til personen var lite målrettet, og det var mulig å se vannet sprute i det personen forsøkte å ta seg mot land i retning Longyearbyen.

Etter en stund så det ut som om personen ga opp, og en redningsmann ble heist ned fra helikopteret. Deretter ble redningsmann og den promillemistenkte heist opp i helikopteret og fløyet tilbake til flyplassen, hvor politiet tok hånd om saken. Helikopteraksjonen over mudderbankene kan ha tatt 20 minutter.

Fare for nedkjøling

- Personen havnet etter hvert i vannet og i mudderet, sier Nylund om jakten, og fortsetter:

- I stedet for å vente på at denne personen kom ut av vannet og bli nedkjølt, ble personen hentet opp, sier han.

Politiet opplyser at det er opprettet sak mot personen, som skal være en fastboende på Svalbard.

Powered by Labrador CMS