Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Produserer i sommer

Drift: Gruve 7 tar ikke ferie. FOTO: Anders Fjellestad

Produserer i sommer

Tross ferietid, tar ikke kullproduksjonen i Gruve 7 pause i sommer.

Tekst:

Publisert:

Et skift på fire gruvearbeidere og en sjåfør sørger for å holde kullproduksjonen igang i sommer. Men det blir redusert produksjon. I sommer skal det tas ut 150 tonn kull per dag, mot normalt 400 tonn per dag. 19. august er det igjen normaldrift i Gruve 7.

– Det har variert litt om en har opprettholdt kulldriften om sommeren eller ikke. Nå ligger vi litt bak budsjett, derfor har vi planlagt en liten drift i sommer, sier gruvesjef Ronny André Olsen.

Noe av etterslepet skyldes vanngjennomtrengning i gruva den siste tida.

– Det er ikke uvanlig med vann i gruva, men denne gang kom det på en plass som det normalt ikke kommer vann, sier gruvesjefen.

Vannet skyldes snøsmelting på toppen av Gruve 7-fjellet. For å få bort vannet, måtte Store Norske hente en vannpumpe fra Svea.

Produksjonen ble stoppet mandag og tirsdag denne uka for å montere pumpa. Vannet ble deretter pumpet ut i Foxdalen, på samme sted der annet vann fra gruva pumpes ut.

Produksjonen ble gjenopptatt denne uka, og går altså ufortrødent videre i hele sommer.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!