Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Problemer for flytrafikken

 

Problemer for flytrafikken

Tirsdagens SAS-fly fra Tromsø til Longyearbyen måtte gjøre vendereis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2012 kl 15:55

Været er svært ustabilt i Longyearbyen, og bakkemannskapene på Svalbard lufthavn har jobbet på spreng for å gjøre det mulig å lande. 

– Rullebanen var glatt, og flyet måtte derfor snu og dra tilbake til Tromsø, sier Karianne Andersen, seniorkonsulent i SAS.

Polarjazz

Flyet hadde kommet helt til Svea før det ble klart at det ikke ville bli mulig å lande. Det er foreløpig usikkert om det blir satt opp ekstrafly fra Tromsø til Longyearbyen i morgen. Årets Polarjazz gjør at tallet på reisende fra fastlandet er høyere enn normalt denne uka.

– Vi har god plass til alle som skal fra Longyearbyen, men på grunn av Polarjazz er det mange som skal opp fra Tromsø. Det er ennå usikkert om det blir satt opp ekstrafly fra Tromsø i morgen, sier Andersen.

Svea-fly på vent

Temperaturen ligger nå rundt 0 grader, og det snødde i Longyearbyen mandag ettermiddag. Snøværet gjorde at Lufttransport måtte utsette fire av seks fly til Svea. 

– Det har vært tidvis dårlig sikt i Longyearbyen og lavt skydekke i Svea. Derfor har vi utsatt fire turer. Det er snakk om å fly igjen fra klokka 16 i dag, sier Tom Stølsdokken, flyger i Lufttransport.

SAS-flyet søndag ble også innstilt på grunn av dårlig vær

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!