Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Problemer for flytrafikken

 

Problemer for flytrafikken

Tirsdagens SAS-fly fra Tromsø til Longyearbyen måtte gjøre vendereis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2012 kl 15:55

Været er svært ustabilt i Longyearbyen, og bakkemannskapene på Svalbard lufthavn har jobbet på spreng for å gjøre det mulig å lande. 

– Rullebanen var glatt, og flyet måtte derfor snu og dra tilbake til Tromsø, sier Karianne Andersen, seniorkonsulent i SAS.

Polarjazz

Flyet hadde kommet helt til Svea før det ble klart at det ikke ville bli mulig å lande. Det er foreløpig usikkert om det blir satt opp ekstrafly fra Tromsø til Longyearbyen i morgen. Årets Polarjazz gjør at tallet på reisende fra fastlandet er høyere enn normalt denne uka.

– Vi har god plass til alle som skal fra Longyearbyen, men på grunn av Polarjazz er det mange som skal opp fra Tromsø. Det er ennå usikkert om det blir satt opp ekstrafly fra Tromsø i morgen, sier Andersen.

Svea-fly på vent

Temperaturen ligger nå rundt 0 grader, og det snødde i Longyearbyen mandag ettermiddag. Snøværet gjorde at Lufttransport måtte utsette fire av seks fly til Svea. 

– Det har vært tidvis dårlig sikt i Longyearbyen og lavt skydekke i Svea. Derfor har vi utsatt fire turer. Det er snakk om å fly igjen fra klokka 16 i dag, sier Tom Stølsdokken, flyger i Lufttransport.

SAS-flyet søndag ble også innstilt på grunn av dårlig vær

 

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!