Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Problemer for flytrafikken

 

Problemer for flytrafikken

Tirsdagens SAS-fly fra Tromsø til Longyearbyen måtte gjøre vendereis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2012 kl 15:55

Været er svært ustabilt i Longyearbyen, og bakkemannskapene på Svalbard lufthavn har jobbet på spreng for å gjøre det mulig å lande. 

– Rullebanen var glatt, og flyet måtte derfor snu og dra tilbake til Tromsø, sier Karianne Andersen, seniorkonsulent i SAS.

Polarjazz

Flyet hadde kommet helt til Svea før det ble klart at det ikke ville bli mulig å lande. Det er foreløpig usikkert om det blir satt opp ekstrafly fra Tromsø til Longyearbyen i morgen. Årets Polarjazz gjør at tallet på reisende fra fastlandet er høyere enn normalt denne uka.

– Vi har god plass til alle som skal fra Longyearbyen, men på grunn av Polarjazz er det mange som skal opp fra Tromsø. Det er ennå usikkert om det blir satt opp ekstrafly fra Tromsø i morgen, sier Andersen.

Svea-fly på vent

Temperaturen ligger nå rundt 0 grader, og det snødde i Longyearbyen mandag ettermiddag. Snøværet gjorde at Lufttransport måtte utsette fire av seks fly til Svea. 

– Det har vært tidvis dårlig sikt i Longyearbyen og lavt skydekke i Svea. Derfor har vi utsatt fire turer. Det er snakk om å fly igjen fra klokka 16 i dag, sier Tom Stølsdokken, flyger i Lufttransport.

SAS-flyet søndag ble også innstilt på grunn av dårlig vær

 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!