Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Prisene for å jakte er klare

Nå skal det koste mellom 100 og 300 kroner å jakte på Svalbard. FOTO: Monica Sund

Prisene for å jakte er klare

Det skal koste mellom 100 og 300 kroner å jakte og fiske på Svalbard. Gebyret innføres fra nyttår.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se hele forskriften her!

Også disse gebyrene skal gå til Svalbard miljøvernfond. Fondsmidlene skal brukes til å sikre at jakt og annen bruk av naturen skjer på en måte som samsvarer med de høye miljømålene for Svalbard.

Verdens beste villmarksområde
- Jakt- og fiskekortordningen er et viktig virkemiddel for å sikre at jaktingen er bærekraftig, og at artene blir forvaltet i samsvar med de høye miljømålene vi har satt oss. Svalbard miljøvernfond er en stadfesting av regjeringen sitt engasjement for at Svalbard skal være verdens best forvaltede villmarksområde, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Lavere enn på fastlandet
Det er i allerede i dag et krav om at den som skal jakte på Svalbard må løse kort eller ha fellingsløyve. Den nye forskriften innebærer at en må betale et gebyr for jakt- og fiskekort og for å avlegge teoretisk eksamen ved jegerprøven slik systemet er på fastlandet. Gebyrordningen skal gjelde fra nyttår.
Det er imidlertid lagt vekt på at mulighetene for jakt og fiske på Svalbard er mindre enn på fastlandet, blant annet på grunn av det lave tallet på arter som kan jaktes på, og kortere jaktsesong. Gebyrsatsene er derfor satt lavere enn på fastlandet og varierer mellom 100 og 300 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!