Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Prisene for å jakte er klare

Nå skal det koste mellom 100 og 300 kroner å jakte på Svalbard. FOTO: Monica Sund

Prisene for å jakte er klare

Det skal koste mellom 100 og 300 kroner å jakte og fiske på Svalbard. Gebyret innføres fra nyttår.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se hele forskriften her!

Også disse gebyrene skal gå til Svalbard miljøvernfond. Fondsmidlene skal brukes til å sikre at jakt og annen bruk av naturen skjer på en måte som samsvarer med de høye miljømålene for Svalbard.

Verdens beste villmarksområde
- Jakt- og fiskekortordningen er et viktig virkemiddel for å sikre at jaktingen er bærekraftig, og at artene blir forvaltet i samsvar med de høye miljømålene vi har satt oss. Svalbard miljøvernfond er en stadfesting av regjeringen sitt engasjement for at Svalbard skal være verdens best forvaltede villmarksområde, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Lavere enn på fastlandet
Det er i allerede i dag et krav om at den som skal jakte på Svalbard må løse kort eller ha fellingsløyve. Den nye forskriften innebærer at en må betale et gebyr for jakt- og fiskekort og for å avlegge teoretisk eksamen ved jegerprøven slik systemet er på fastlandet. Gebyrordningen skal gjelde fra nyttår.
Det er imidlertid lagt vekt på at mulighetene for jakt og fiske på Svalbard er mindre enn på fastlandet, blant annet på grunn av det lave tallet på arter som kan jaktes på, og kortere jaktsesong. Gebyrsatsene er derfor satt lavere enn på fastlandet og varierer mellom 100 og 300 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!