Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pris for skogplanting

Basecamp Explorer fikk internasjonal pris for sine skogprosjekt i Kenya. Styreleder Brida Knutsen Dahl, daglig leder i Kenya, Jeremiah Mutsya og guide Dennis Tonkay. FOTO: Privat

Pris for skogplanting

Basecamp Explorer har plantet 5.100 trær i Gruve 3-skogen i Masai Mara i Kenya.

Tekst:

Publisert:

Basecamp Explorer, en av de største reiselivsbedriftene på Svalbard, ble hedret i London før helga. For sitt treplantingsprosjekt i Masai Mara i Kenya fikk bedriften «Green Apple Award», og mottok denne i Houses of Parliament i den britiske hovedstaden.

Basecamp Explorer driver med opplevelsesbasert turisme med ni camper i Masai Mara og på Svalbard. Prisen fikk selskapet for initiativet med skogplanting i Kenya.

Gruve 3-skogen i Afrika består nå av 5.100 trær. Da Basecamp Explorer startet med guiding i Gruve 3 sommeren 2015, ble det bestemt at det skulle plantes ett tre for hver gjest som ble omvist i gruveanlegget. Siden da har eieren av Gruve 3, Store Norske, sagt opp avtalen med Basecamp Explorer, men skogen består.

– Siden vi ikke driver guiding i Gruve 3 lenger, vil ikke den delen av skogen bli større. Men den står der, og er en del av en skog på i alt 80.000 trær som vi har plantet i området siden 1997. Vi har sikret oss nye områder slik at vi kan doble antallet trær plantet, og vi leter etter nye prosjekt der vi kan koble vår virksomhet opp mot treplantingsprosjektet, sier styreleder i Basecamp Explorer, Brita Knutsen Dahl.

Om prisen selskapet fikk i London har styrelederen følgende å si:

– Vi er svært glade for å motta utmerkelsen sammen med de aller beste selskapene og organisasjoner innen bærekraftig nærings- og reiseliv på verdensbasis.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!