Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Prioriterer trygg skolevei

Biler og barn: Miljø- og næringsutvalget ønsker at barna skal bruke en gangvei fra Unis til Perleporten i stedet for Hilmar Rekstens Vei som i dag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Prioriterer trygg skolevei

Miljø- og næringsutvalget ønsker at en gangvei fra Unis til Perleporten skal stå først på lista i den nye trafikksikkerhetsplanen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.10.2012 kl 14:46

I dag trasker og sykler skole­barn langs trafikkerte Hilmar Rekstens vei når de skal til og fra skolen.

I den nye trafikksikkerhetsplanen ønsker politikerne i Miljø- og næringsutvalget at barna skal kunne gå på gangvei fra Vei 238 til skolen.

I dag er det gangvei fra Unis til Vei 219. Den nye planen legger opp til at det også skal bli gangvei fra Vei 219 til Perleporten.

– Jeg ber om at skolevei prioriteres, sa barnerepresentant Kristine Lidin Malm under møtet.

Gangveien var først satt til gjennomføring i 2014, men politikerne var enige med barnerepresentanten og flyttet den til toppen av tiltakslista. Gangveien er beregnet å koste 400.000 kroner.

Malm mente det også måtte legges opp til god informasjon, slik at gangveien blir tatt i bruk som skolevei for byens barn.


Ikke fartshumper

I den opprinnelige planen var det lagt inn fartahumper på Hilmar Rekstens vei. Dette ønsker ikke Miljø- og næringsutvalget. I møtet vedtok de enstemmig å ta humpene ut av veien siden fartsgrensen er satt til 30 kilometer i timen.

– Vi forventer at politiet håndhever regelverket og har fartskontroller. Og så skal vi jo få folk bort fra Hilmar Rekstens vei, sa Høyres Trond E. Johansen.


Frykter ny Elvesletta

Politikerne ønsker heller ikke å kanalisere inn- og utkjørselen fra Svalbardbutikken og Lompensenteret.

– Jeg frykter det blir som på Elvesletta, sa Trond E. Johansen (H).

Han foreslo å ta tiltaket ut av planen, noe som ble enstemmig vedtatt.

Den nye planen foreslår også nedsatt fartsgrense til 30-sone mellom Polarflokken barnehage og skolen fra klokken 07.00 til klokken 17.00. I tillegg sier planen at belysningen i området bør bedres.

Trafikksikkerhetsplan for 2012 til 2015 legges nå ut til offentlig ettersyn. Den skal endelig vedtas av lokalstyret.

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!