Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Prioriterer trygg skolevei

Biler og barn: Miljø- og næringsutvalget ønsker at barna skal bruke en gangvei fra Unis til Perleporten i stedet for Hilmar Rekstens Vei som i dag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Prioriterer trygg skolevei

Miljø- og næringsutvalget ønsker at en gangvei fra Unis til Perleporten skal stå først på lista i den nye trafikksikkerhetsplanen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.10.2012 kl 14:46

I dag trasker og sykler skole­barn langs trafikkerte Hilmar Rekstens vei når de skal til og fra skolen.

I den nye trafikksikkerhetsplanen ønsker politikerne i Miljø- og næringsutvalget at barna skal kunne gå på gangvei fra Vei 238 til skolen.

I dag er det gangvei fra Unis til Vei 219. Den nye planen legger opp til at det også skal bli gangvei fra Vei 219 til Perleporten.

– Jeg ber om at skolevei prioriteres, sa barnerepresentant Kristine Lidin Malm under møtet.

Gangveien var først satt til gjennomføring i 2014, men politikerne var enige med barnerepresentanten og flyttet den til toppen av tiltakslista. Gangveien er beregnet å koste 400.000 kroner.

Malm mente det også måtte legges opp til god informasjon, slik at gangveien blir tatt i bruk som skolevei for byens barn.


Ikke fartshumper

I den opprinnelige planen var det lagt inn fartahumper på Hilmar Rekstens vei. Dette ønsker ikke Miljø- og næringsutvalget. I møtet vedtok de enstemmig å ta humpene ut av veien siden fartsgrensen er satt til 30 kilometer i timen.

– Vi forventer at politiet håndhever regelverket og har fartskontroller. Og så skal vi jo få folk bort fra Hilmar Rekstens vei, sa Høyres Trond E. Johansen.


Frykter ny Elvesletta

Politikerne ønsker heller ikke å kanalisere inn- og utkjørselen fra Svalbardbutikken og Lompensenteret.

– Jeg frykter det blir som på Elvesletta, sa Trond E. Johansen (H).

Han foreslo å ta tiltaket ut av planen, noe som ble enstemmig vedtatt.

Den nye planen foreslår også nedsatt fartsgrense til 30-sone mellom Polarflokken barnehage og skolen fra klokken 07.00 til klokken 17.00. I tillegg sier planen at belysningen i området bør bedres.

Trafikksikkerhetsplan for 2012 til 2015 legges nå ut til offentlig ettersyn. Den skal endelig vedtas av lokalstyret.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!