Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Prinsessebesøk fra Thailand

Prinsesse Maha Chakri Sirindhorn er på besøk i Longyearbyen denne uken. FOTO: Birger Amundsen

Prinsessebesøk fra Thailand

Denne uken har prinsesse Maha Chakri Sirindhorn plassert frø i frøhvelvet, besøkt den lokale thaibefolkningen og vært i Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.03.2013 kl 12:29

Tirsdag ettermiddag landet den thailandske prinsessen i Longyearbyen. Hovedformålet med besøket har vært å lære mer om forskning på miljøet og klimaendringene i Arktis.

I løpet av besøket har prinsessen besøkt Ny-Ålesund, og hun har deponert thailandske frø, Vigna radiate, Vigna mungo og Vigna unguiculata, i frøhvelvet. Dette er de første frøene som kommer fra en thailandsk genbank til sikkerhetshvelvet i Longyearbyen.

Tirsdag kveld møtte prinsessen thaibefolkningen i Longyearbyen på Spitsbergen hotel «Funken». Les mer om møtet i fredagens Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!