Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Prima ballerina

MC-BALLERINA: Roy Albrigtsen (37) fra Ibestad er én av tre medlemmmer i Tundra MC. Han er sjef på Svalbardbutikken og ballerina når anledningen byr seg. FOTO: Birger Amundsen

Prima ballerina

Det var mange som ble sittende med geipen i handa den kvelden Roy Albrigtsen opptrådte som ballerina på Huset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det ble dørgende stille da Roy Albrigtsen langsomt kom roterende inn på scenen fra høyre. Publikum ble sittende og måpe, med halvåpen munn og stivt blikk. Og de rakk knapt å lukke kjeften før han forsvant av scenen.

Roy Albrigtsen er varehussjef på Svalbardbutikken, som tilhører Coop-organisasjonen. Da Coop Norge i høst markerte sine 100 år samlet de ansatte i butikken seg i et felles show på Huset. Og da var det at denne røslige, noe tause, morskt utseende mannen med den lange hårpisken hengende nedover ryggen, entret scenen. På en eller annen besynderlig måte hadde han maktet å presse kroppen sin inn i en oppblåsbar ballerinadukke, et oppblåsbart hylster. Virkningen var kollosal. Den lyserøde, oppsvulma ballerinaen så ut som hun kunne gå i luften hvilket øyeblikket som helst.

Roy er ingen gapskratt. Han humrer når jeg minner han om opptrinnet, og forteller at damen var noe han hadde kjøpt på internett.
– Æ tar ikke mæ sjøl så veldig høytidelig, sier han med et smil.
Han var 19 år da han kom til Longyearbyen i 1989. Faren hans er den legendariske, tidligere gruvearbeideren og fagforeningsmannen Rudolf Albrigtsen.
Roy er egentlig bilmekaniker, men fikk jobb på Svalbardbutikken i 1992 da det var ansettelsestørke hos Store Norske.

Sammen med et par kompanjonger gjorde han et kupp for noen år siden, da Store Norske solgte det gamle sykehuset på Haugen for slikk og ingenting. Selskapet hadde brukt alt av argumenter for å få staten med på at det burde bygges nytt sykehus. Den gamle bygningen kunne når som helst rase sammen, den var full av sprekker og livsfarlig. Nå er bygningen omgjort til leiligheter.
Først og fremst er Roy Albrigtsen mc-mann. Han eier opptil flere motorsykler, og i tillegg et par tyske Boom Trikere. Sykler med to hjul bak og et foran.
– Det e litt komplisert, dette. I følge regelverket så e det en bil registrert som tung motorsykkel, men som du må ha bilsertifikat for å kunne kjøre.
Først og fremst er han Harley-afisionado, og medlem av Tundra MC. En svært eksklusiv forening med kun tre medlemmer.
– Vi har inntaksstopp. Alle vil ha merke på ryggen, men vi gidder ikke å slippe folk inn i klubben som bor her kort tid. Poenget e å ha det artig, det klarer vi tre godt.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!