Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Presten aksjonerer for Kazem

Sokneprest Leif Magne Helgesen (t.v.) ber om at Kazem Ariaiwand skal få turistvisum så han kan dra til Norge. FOTO: Birger Amundsen

Presten aksjonerer for Kazem

Prest Leif Magne Helgesen engasjerer seg i saken til Kazem Ariaiwand fra Iran.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Ariaiwand kom til Longyearbyen i april 2003, etter å ha fått endelig avslag på sin asylsøknad. Nå risikerer han å bli sendt tilbake til Iran dersom han reiser til Norge.
I et brev til Syselmannen med kopi til lokalstyreleder Kjell Mork og Amnesty sin lokale gruppe i Longyearbyen, ber Leif Magne Helgesen om at Kazem Ariaiwand innvilges to måneders turistvisum til Norge i året.

Er blitt et fengsel
Helgesen ber også om at Ariaiwand får en skriftlig garanti på at han kan få returnere fritt til Svalbard dersom han havner på sykehus i Tromsø. Den tredje utfordringen til Sysselmannen er at Ariaiwands søknad om asyl i Norge skal behandles på nytt.
– Longyearbyen er blitt et fengsel for Kazem, det er ikke slik dette samfunnet skal være, sier Leif Magne Helgesen.

Les mer om Kazems historie i fredagens utgave av Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!