Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Powershopping før aleneår i isødet

Utrolig hva man trenger for å være ett år på fangst. Gard Christophersen (tv) og Bård Blæsterdalen handlet blant annet kjetting før avreise til Austjordneset. FOTO: Ole Magnus Rapp

Powershopping før aleneår i isødet

Gard (29) og Bård (28) er klare for Austfjordneset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.05.2016 kl 12:07

Gard Christophersen (29) og Bård Blæsterdalen (28) skal drive overvintringsfangst på Austfjordneset og de siste dagene har de gjennomført power- shopping i byen.

Mennene har planlagt å bake brød selv, og tar med seg 260 kilo mel, samt smør, egg, salt, sukker, gass, kjetting og mye, mye annet. Flyttelasset som torsdag fraktes nordover med «Polarsyssel» veies i tonn, og fangstmennene øsker ikke å glemme vesentlige ting.

– "Et fangstovervintringsår er noe vi virkelig brenner for og som vi er overbevist at vi vil håndtere på en fantastisk måte dersom vi får muligheten", skrev de da de sendte søknaden om å leie fangststasjonen til Sysselmannen. Christophersen og Blæsterdalen trakk det lengste strå blant mange andre søkere, og ser frem til et helt unikt år på stasjonen i Wijdefjorden.

Begge har studier på Unis bak seg, og flere års opphold på Svalbard blant annet som guider. De har erfaring med jakt og fangst, og har sammen og hver for seg gjennomført mange store og små ekspedisjoner rundt om på øygruppen.

– Vi gleder oss. På en forventningsskala fra en til 10 er dette en klar tier, smiler de to fangstmennene.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!