Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Powershopping før aleneår i isødet

Utrolig hva man trenger for å være ett år på fangst. Gard Christophersen (tv) og Bård Blæsterdalen handlet blant annet kjetting før avreise til Austjordneset. FOTO: Ole Magnus Rapp

Powershopping før aleneår i isødet

Gard (29) og Bård (28) er klare for Austfjordneset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.05.2016 kl 12:07

Gard Christophersen (29) og Bård Blæsterdalen (28) skal drive overvintringsfangst på Austfjordneset og de siste dagene har de gjennomført power- shopping i byen.

Mennene har planlagt å bake brød selv, og tar med seg 260 kilo mel, samt smør, egg, salt, sukker, gass, kjetting og mye, mye annet. Flyttelasset som torsdag fraktes nordover med «Polarsyssel» veies i tonn, og fangstmennene øsker ikke å glemme vesentlige ting.

– "Et fangstovervintringsår er noe vi virkelig brenner for og som vi er overbevist at vi vil håndtere på en fantastisk måte dersom vi får muligheten", skrev de da de sendte søknaden om å leie fangststasjonen til Sysselmannen. Christophersen og Blæsterdalen trakk det lengste strå blant mange andre søkere, og ser frem til et helt unikt år på stasjonen i Wijdefjorden.

Begge har studier på Unis bak seg, og flere års opphold på Svalbard blant annet som guider. De har erfaring med jakt og fangst, og har sammen og hver for seg gjennomført mange store og små ekspedisjoner rundt om på øygruppen.

– Vi gleder oss. På en forventningsskala fra en til 10 er dette en klar tier, smiler de to fangstmennene.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!