Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Powershopping før aleneår i isødet

Utrolig hva man trenger for å være ett år på fangst. Gard Christophersen (tv) og Bård Blæsterdalen handlet blant annet kjetting før avreise til Austjordneset. FOTO: Ole Magnus Rapp

Powershopping før aleneår i isødet

Gard (29) og Bård (28) er klare for Austfjordneset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.05.2016 kl 12:07

Gard Christophersen (29) og Bård Blæsterdalen (28) skal drive overvintringsfangst på Austfjordneset og de siste dagene har de gjennomført power- shopping i byen.

Mennene har planlagt å bake brød selv, og tar med seg 260 kilo mel, samt smør, egg, salt, sukker, gass, kjetting og mye, mye annet. Flyttelasset som torsdag fraktes nordover med «Polarsyssel» veies i tonn, og fangstmennene øsker ikke å glemme vesentlige ting.

– "Et fangstovervintringsår er noe vi virkelig brenner for og som vi er overbevist at vi vil håndtere på en fantastisk måte dersom vi får muligheten", skrev de da de sendte søknaden om å leie fangststasjonen til Sysselmannen. Christophersen og Blæsterdalen trakk det lengste strå blant mange andre søkere, og ser frem til et helt unikt år på stasjonen i Wijdefjorden.

Begge har studier på Unis bak seg, og flere års opphold på Svalbard blant annet som guider. De har erfaring med jakt og fangst, og har sammen og hver for seg gjennomført mange store og små ekspedisjoner rundt om på øygruppen.

– Vi gleder oss. På en forventningsskala fra en til 10 er dette en klar tier, smiler de to fangstmennene.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!