Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Postkasse med evig liv

Familien Beldens gamle postkasse henger ennå i Longyearbyen - 32 år etter at familien flyttet til fastlandet. FOTO: Anders Fjellestad

Postkasse med evig liv

Familien Belden flyttet fra Longyearbyen i 1980, men postkassa deres henger her ennå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2012 kl 10:00

– Det var veldig rart å komme tilbake og se at den hang der fortsatt. Det var som å finne et tegn av seg selv her, forteller Ragnhild Belden.

Lyseblå maling

Familien bodde i et av spisshusene i Longyearbyen fra 1975 til 1980. Faren, Sigfred Belden (75), jobbet som mekaniker på gruveverkstedet i Longyearbyen. Det var han som satte opp postkassen og merket den.

– Det er den samme lyseblå malingen som min far brukte å merke alt med hjemme. Kanskje har naboene lenge lurt på hvem Belden er, og hvorfor det aldri kommer post, ler dattera.

Alene gjennom 32 år

I mars var familien på tur til sin gamle hjemby, og det var under dette besøket at de oppdaget sin gamle postkasse. Den har trolig hengt tålmodig på veggen i hele 32 år, forbi statsminister Odvar Nordli, Falklandskrigen, Bobbysocks, Murens fall, Lillehammer-OL og to gulf­kriger.

Dette skjedde i 1980

Kan ikke fjerne

I et samfunn med så stor turnover som Longyearbyen, er det ikke uvanlig at folk lar gjenstander og eiendeler stå igjen. 32 år er likevel imponerende, men Posten kan ikke gjøre noe med eierløse postkasser.

– Postkasser er privat eiendom, og vi kan derfor ikke fjerne dem, sier Oddny Slatlem, daglig leder ved Longyearbyen postkontor.

Dermed kan det se ut som om Beldens gamle postkasse har flere nye år i vente på veggen. 

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!