Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Postkasse med evig liv

Familien Beldens gamle postkasse henger ennå i Longyearbyen - 32 år etter at familien flyttet til fastlandet. FOTO: Anders Fjellestad

Postkasse med evig liv

Familien Belden flyttet fra Longyearbyen i 1980, men postkassa deres henger her ennå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2012 kl 10:00

– Det var veldig rart å komme tilbake og se at den hang der fortsatt. Det var som å finne et tegn av seg selv her, forteller Ragnhild Belden.

Lyseblå maling

Familien bodde i et av spisshusene i Longyearbyen fra 1975 til 1980. Faren, Sigfred Belden (75), jobbet som mekaniker på gruveverkstedet i Longyearbyen. Det var han som satte opp postkassen og merket den.

– Det er den samme lyseblå malingen som min far brukte å merke alt med hjemme. Kanskje har naboene lenge lurt på hvem Belden er, og hvorfor det aldri kommer post, ler dattera.

Alene gjennom 32 år

I mars var familien på tur til sin gamle hjemby, og det var under dette besøket at de oppdaget sin gamle postkasse. Den har trolig hengt tålmodig på veggen i hele 32 år, forbi statsminister Odvar Nordli, Falklandskrigen, Bobbysocks, Murens fall, Lillehammer-OL og to gulf­kriger.

Dette skjedde i 1980

Kan ikke fjerne

I et samfunn med så stor turnover som Longyearbyen, er det ikke uvanlig at folk lar gjenstander og eiendeler stå igjen. 32 år er likevel imponerende, men Posten kan ikke gjøre noe med eierløse postkasser.

– Postkasser er privat eiendom, og vi kan derfor ikke fjerne dem, sier Oddny Slatlem, daglig leder ved Longyearbyen postkontor.

Dermed kan det se ut som om Beldens gamle postkasse har flere nye år i vente på veggen. 

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!