Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Postkasse med evig liv

Familien Beldens gamle postkasse henger ennå i Longyearbyen - 32 år etter at familien flyttet til fastlandet. FOTO: Anders Fjellestad

Postkasse med evig liv

Familien Belden flyttet fra Longyearbyen i 1980, men postkassa deres henger her ennå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2012 kl 10:00

– Det var veldig rart å komme tilbake og se at den hang der fortsatt. Det var som å finne et tegn av seg selv her, forteller Ragnhild Belden.

Lyseblå maling

Familien bodde i et av spisshusene i Longyearbyen fra 1975 til 1980. Faren, Sigfred Belden (75), jobbet som mekaniker på gruveverkstedet i Longyearbyen. Det var han som satte opp postkassen og merket den.

– Det er den samme lyseblå malingen som min far brukte å merke alt med hjemme. Kanskje har naboene lenge lurt på hvem Belden er, og hvorfor det aldri kommer post, ler dattera.

Alene gjennom 32 år

I mars var familien på tur til sin gamle hjemby, og det var under dette besøket at de oppdaget sin gamle postkasse. Den har trolig hengt tålmodig på veggen i hele 32 år, forbi statsminister Odvar Nordli, Falklandskrigen, Bobbysocks, Murens fall, Lillehammer-OL og to gulf­kriger.

Dette skjedde i 1980

Kan ikke fjerne

I et samfunn med så stor turnover som Longyearbyen, er det ikke uvanlig at folk lar gjenstander og eiendeler stå igjen. 32 år er likevel imponerende, men Posten kan ikke gjøre noe med eierløse postkasser.

– Postkasser er privat eiendom, og vi kan derfor ikke fjerne dem, sier Oddny Slatlem, daglig leder ved Longyearbyen postkontor.

Dermed kan det se ut som om Beldens gamle postkasse har flere nye år i vente på veggen. 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!