Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Postflyet måtte returnere

 

Postflyet måtte returnere

Postflyet fikk problemer med flapsen på vei til Longyearbyen tirsdag. Det returnerte til Tromsø hvor ambulansetjenesten og brannvesenet var i full beredskap.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det ble fryktet at flyet skulle havne utenfor rullebanen på grunn av høy fart. Ifølge Nordlys var Langnes lufthavn, politiet i Tromsø, ambulansetjenesten og brannvesenet i full beredskap fra klokken 13.30. Flyet landet imidlertid trygt og udramatisk klokken 14.00.

Et annet fly
– Postflyet returnerte på vei til Longyearbyen. Det ble derfor satt inn et annet fly som skulle ta med posten til Longyearbyen. Flyet gikk fra Tromsø klokka 15.00. Det går ikke like fort som postflyet, men det er ventet til Longyearbyen tirsdag ettermiddag, sier informasjonssjef i Posten Pål Jakobsen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!