Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Populær kirke

Torunn Sørensen serverte kaffe til Peter Müllner og mange andre turister da «Costa Magica» besøkte byen. FOTO: Torill Ustad Stav

Populær kirke

Nærmere 400 turister tok turen innom Svalbard kirke da «Costa Magica» besøkte byen sist helg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2010 kl 09:40

– Svært mange har spørsmål om hvilken type kirke dette er, siden de ser både katolske og ortodokse elementer. Da må vi forklare at vi er en kirke for hele Svalbard, sier husholdsbestyrer i Svalbard kirke, Torunn Søren­sen.

Hun opplever at en stor andel av turistene som besøker Longyearbyen tar seg en tur inn i selve kirkebygget.

Fra klokka åtte på morgenen og fram til gudstjenesten hadde husholdsbestyreren registrert 320 besøkende fra «Costa Magica» innom kirka. Etter at gudstjenesten var begynt var det også mange turister som tok turen innom kirka, uten at de ble telt opp.

Da «Mein Schiff» besøkte byen, var rundt 500 turister innom kirka, men den gangen var kirka ett av flere stoppesteder på en guidet busstur i byen.

Første gang

Det er i år første gang Svalbard kirke gjør opptelling over hvor mange turister som kommer innom, og Sørensen mener tall­ene sier noe om interessen for kirka som severdighet.

De fleste som kommer inn i kirka gjør det hovedsakelig for å lære mer om bygget og den religiøse retningen i Longyearbyen. Mange tar seg også noen minutter i stillhet foran altertavla.

– Det er overraskende mange som benytter seg av muligheten til å tenne et stearinlys i globen i kirka. Vi har et stort forbruk av de små hvite lysene, smiler Sørensen.

Høydepunkt

Mange sammenligner kirka i Longyearbyen med sin egen hjemlige kirke.

– Dette er jo ingen sjømannskirke, men siden den er bygd med peisestue i tilknytning til kirkerommet kan den brukes på samme måte, sier Sørensen.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!