Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Populær kirke

Torunn Sørensen serverte kaffe til Peter Müllner og mange andre turister da «Costa Magica» besøkte byen. FOTO: Torill Ustad Stav

Populær kirke

Nærmere 400 turister tok turen innom Svalbard kirke da «Costa Magica» besøkte byen sist helg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2010 kl 09:40

– Svært mange har spørsmål om hvilken type kirke dette er, siden de ser både katolske og ortodokse elementer. Da må vi forklare at vi er en kirke for hele Svalbard, sier husholdsbestyrer i Svalbard kirke, Torunn Søren­sen.

Hun opplever at en stor andel av turistene som besøker Longyearbyen tar seg en tur inn i selve kirkebygget.

Fra klokka åtte på morgenen og fram til gudstjenesten hadde husholdsbestyreren registrert 320 besøkende fra «Costa Magica» innom kirka. Etter at gudstjenesten var begynt var det også mange turister som tok turen innom kirka, uten at de ble telt opp.

Da «Mein Schiff» besøkte byen, var rundt 500 turister innom kirka, men den gangen var kirka ett av flere stoppesteder på en guidet busstur i byen.

Første gang

Det er i år første gang Svalbard kirke gjør opptelling over hvor mange turister som kommer innom, og Sørensen mener tall­ene sier noe om interessen for kirka som severdighet.

De fleste som kommer inn i kirka gjør det hovedsakelig for å lære mer om bygget og den religiøse retningen i Longyearbyen. Mange tar seg også noen minutter i stillhet foran altertavla.

– Det er overraskende mange som benytter seg av muligheten til å tenne et stearinlys i globen i kirka. Vi har et stort forbruk av de små hvite lysene, smiler Sørensen.Høydepunkt


Mange sammenligner kirka i Longyearbyen med sin egen hjemlige kirke.

– Dette er jo ingen sjømannskirke, men siden den er bygd med peisestue i tilknytning til kirkerommet kan den brukes på samme måte, sier Sørensen.

Siste nytt i Nyheter

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

 
Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!