Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Populær kirke

Torunn Sørensen serverte kaffe til Peter Müllner og mange andre turister da «Costa Magica» besøkte byen. FOTO: Torill Ustad Stav

Populær kirke

Nærmere 400 turister tok turen innom Svalbard kirke da «Costa Magica» besøkte byen sist helg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2010 kl 09:40

– Svært mange har spørsmål om hvilken type kirke dette er, siden de ser både katolske og ortodokse elementer. Da må vi forklare at vi er en kirke for hele Svalbard, sier husholdsbestyrer i Svalbard kirke, Torunn Søren­sen.

Hun opplever at en stor andel av turistene som besøker Longyearbyen tar seg en tur inn i selve kirkebygget.

Fra klokka åtte på morgenen og fram til gudstjenesten hadde husholdsbestyreren registrert 320 besøkende fra «Costa Magica» innom kirka. Etter at gudstjenesten var begynt var det også mange turister som tok turen innom kirka, uten at de ble telt opp.

Da «Mein Schiff» besøkte byen, var rundt 500 turister innom kirka, men den gangen var kirka ett av flere stoppesteder på en guidet busstur i byen.

Første gang

Det er i år første gang Svalbard kirke gjør opptelling over hvor mange turister som kommer innom, og Sørensen mener tall­ene sier noe om interessen for kirka som severdighet.

De fleste som kommer inn i kirka gjør det hovedsakelig for å lære mer om bygget og den religiøse retningen i Longyearbyen. Mange tar seg også noen minutter i stillhet foran altertavla.

– Det er overraskende mange som benytter seg av muligheten til å tenne et stearinlys i globen i kirka. Vi har et stort forbruk av de små hvite lysene, smiler Sørensen.

Høydepunkt

Mange sammenligner kirka i Longyearbyen med sin egen hjemlige kirke.

– Dette er jo ingen sjømannskirke, men siden den er bygd med peisestue i tilknytning til kirkerommet kan den brukes på samme måte, sier Sørensen.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!